Raquel Bonastre, professora de ioga
El 22 de gener d’aquest any va estrenar el seu centre de ioga i teràpies, de nom Ayla, que significa “llum de lluna en turc”, explica. Però venia del sector de la restauració després d’estudiar Direcció Hotelera. Ha treballat en restaurants de Girona, Vic o Barcelona i, fins que va fer aquest canvi, a Terrassa.
Treballava en hostaleria i va decidir aquesta formació perquè volia aprofundir en aquest camp. “Sempre he sigut una persona que a la que m’agrada alguna cosa vaig fins al final”, manifesta. A sobre del local on estava treballant, van obrir un centre de ioga i va decidir provar-ho. Havia fet molt esport, però ioga mai, i li va encantar.
Va decidir formar-se en aquesta disciplina a Barcelona i, més tard, a l’Índia, país que va visitar uns dos anys, de manera intermitent. Al principi, quan tenia vacances i va estar a Rishikesh, “el poble on va néixer el ioga”.
Va tenir clar que el ioga l’omplia molt i, quan va tornar “no m’adaptava a estar aquí” i va deixar la feina al restaurant i va regressar a l’Índia. A Ayla, treballa “amb grups de màxim sis persones”, cosa que permet “una atenció més personalitzada”. Apunta que el ioga “és una manera sana de connectar amb tu mateix. No només és l’exercici físic, sinó que treballes també internament. Hauria d’estar a les escoles”.
Al seu centre també fan massatges ayurvèdics i teràpies alternatives. “Vull fer que la gent vingui no com a centre d’esport, sinó com a centre de salut”, assenyala.