Comarca

Llum verda a una nova residència per a la gent gran a Sant Cugat

La Junta de Govern aprova la posada a disposició d’aquest solar a Volpelleres

Primer pas per a la construcció d’una residència per a la gent gran al terreny municipal de l’avinguda de la Clota (barri de Volpelleres). La Junta de Govern de l’Ajuntament de Sant Cugat, celebrada el passat dimarts, va aprovar la posada a disposició d’aquest solar perquè pugui acollir aquest equipament, que oferirà places concertades per la Generalitat.

L’Ajuntament té previst aprovar al proper mes d’octubre el plec de condicions administratives que regiran la concessió de l’ús privatiu d’aquest terreny municipal amb la finalitat que el concessionari construeixi i gestioni aquesta residència i centre de dia, obligant-lo a la concertació de places amb la Generalitat. La concessió es farà mitjançant un concurs públic obert i estarà destinat a entitats sense ànim de lucre.

Capacitat per a 120 usuaris

La residència es construirà en un terreny de 4.264 metres quadrats a l’avinguda de la Clota (entre el carrer del Benet Cortada i l’avinguda de can Bellet). Tindrà capacitat per un màxim de 120 usuaris, amb unitats de convivència no superiors a 15 persones, amb habitacions i espais accessibles i tots els serveis necessaris.

Per una altra banda, també està previst que aquesta instal·lació compti amb un centre de dia, amb una oferta de fins a 30 places, amb serveis com fisioteràpia, metge, perruqueria i podòleg.

Addicionalment, l’Ajuntament de Sant Cugat plantejarà el desenvolupament d’un projecte pioner a la ciutat d’apartaments adaptats per a persones grans; un projecte d’alternativa a la llar que estaria destinat a persones majors de 65 anys, amb plena autonomia o un baix nivell de dependència, i disposaria de serveis comuns assistencials i domèstics, tal com recull el Plà Estratègic de la Gent Gran.

L’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha explicat que amb aquesta decisió es pretén “desencallar un projecte llargament reivindicat i que la ciutat necessita amb urgència. Actualment, a Sant Cugat, quan pràcticament arribem als 100.000 habitants, només tenim una residència pública inaugurada fa més de trenta anys”.

To Top