Comarca

El ple de Rubí aprova la pacificació de l’avinguda de l’Estatut

L’objectiu és convertir aquesta via en un carrer més segur, accessible i sostenible canviant-ne la imatge i els usos

La presentació de les actuacions de l’avinguda de l’Estatut / Ajuntament de Rubí

L’avinguda de l’Estatut de Rubí viurà una transformació total entre la plaça de l’Agricultura i els carrers de les Basses i Galícia. Aquest és l’objectiu que té el govern de Rubí que va presentar el projecte previst per aquesta via. Per dur-ho a terme, calia abans aconseguir la titularitat de la via. El 2019, el Consistori va sol·licitar el traspàs a la Generalitat i aquell mateix any es va fer efectiu.

Les actuacions que s’estan impulsant a l’avinguda de l’Estatut ajudaran a tenir una mobilitat més sostenible i un espai públic de qualitat. Tot plegat per seguir avançant en una ciutat viva a la mida de les persones. Es busca que l’avinguda de l’Estatut esdevingui un veritable eix cívic, que sigui complex, divers i complet. I això s’aconseguirà reequilibrant la funció actual de la via (lloc de pas per als vehicles que volen travessar la ciutat) a favor dels vianants.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que aquest “és un dels projectes més ambiciosos i necessaris impulsats per aquest govern municipal, que aspira a transformar l’avinguda de l’Estatut en una veritable via urbana al servei dels vianants i no tant dels vehicles”. De la mateixa manera s’ha expressat el 3r tinent d’Alcaldia i regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz: “Aquest és un projecte majúscul, de transformació de la ciutat. Fins ara hem fet moltes actuacions a la ciutat en coherència amb aquest propòsit de fer una ciutat més saludable, més connectada”.

Així serà la transformació

Es millorarà la seguretat viària a través d’una mobilitat més sostenible, segura i agradable: s’instal·laran semàfors i nova senyalització per reduir la velocitat dels vehicles; es crearan nous passos de vianants, s’ampliaran voreres i es posarà un enllumenat més adequat per als nou usos de la via, que incrementaran la seguretat dels vianants; s’afavoriran les connexions transversals per tal de cosir millor la ciutat; es reorganitzarà l’estacionament de vehicles.

S’introduirà un carril bici segregat (protegit) per garantir la seguretat i comoditat de les persones ciclistes. D’aquesta manera es facilitarà també una mobilitat més sostenible, saludable i eficient. En total hi haurà 1.370 metres de carril bici.

Es millorarà l’accessibilitat gràcies a l’ampliació de les voreres, a partir d’ara lliure d’obstacles i ben il·luminades, i la creació de passos de vianants amb paviments tàctils.

Es restablirà una imatge urbana adaptada a la diversitat d’usuaris i d’activitats que es desenvolupen a l’avinguda: s’implantaran voreres arbrades i escocells correguts a banda i banda del carril bici, amb vegetació que generi diverses coloracions.

To Top