Terrassa

Candela i Sàmper aposten per la reindustrialització catalana

La reunió s’ha celebrat per demostrar el compromís dels socialistes amb la reindustrialització tant del Vallès Occidental com de Catalunya

La portaveu del PSC de Terrassa i diputada al Parlament de Catalunya, Eva Candela, s’ha reunit aquest dimarts amb el nou conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, a la seu de la conselleria. Els dos, originaris de Terrassa, van fer un intercanvi d’impressions sobre el mercat de treball a la comarca del Vallès Occidental, considerada una de els zones més industrials i dinàmiques de Catalunya. Ambdós han coincidit en la importància d’impulsar la reindustrialització del territori, “especialment en un moment en què és essencial per Catalunya apostar per un creixement industrial decidit”. Han afegit a més que “els socialistes defensen la necessitat que les polítiques públiques, les administracions i el sector privat treballin conjuntament per assolir aquest objectiu.

Aconseguir objectius

La indústria actualment suposa el 20% del PIB català. Els socialistes consideren que és “essencial apostar per una indústria moderna i innovadora si volem construir una societat més pròspera, sostenible, inclusiva i que millori la qualitat de vida dels ciutadans”. Amb l’objectiu d’elevar el pes de la indústria en l’economia catalana fins al 25% del PIB, els socialistes han creat l’Acord estratègic per a la Indústria (2025-2030), un pla que pretén marcar les línies estratègiques de la indústria amb mesures i recursos concrets. Sobretot, amb l’orientació de polítiques que afavoreixin el seu impuls i amb una governança que permeti als actors implicats esdevenir protagonistes. “La indústria ha de ser un motor de creixement i innovació per a Catalunya, i necessitem un acord que orienti les polítiques cap a la competitivitat i l’especialització, afavorint la col·laboració publicoprivada”, va destacar Candela. La reunió entre Candela i Sàmper volia demostrar el compromís dels socialistes amb el desenvolupament industrial de Catalunya i la seva aposta per un creixement sostenible i inclusiu.

To Top