Matadepera

Rècord de corredors a la cursa 4 Canyes

Un total de 230 participants van prendre part de la marxa ciclista popular, celebrada durant la Festa Major de Matadepera

/ MIQUEL BADIA

La cursa ciclista La 4 Canyes va batre el rècord de participació en la seva sisena edició celebrada durant la Festa Major de Matadepera. Un total de 230 corredors van prendre part en una prova que va comença de manera oficiosa l’any 2019, llavors amb 14 participants, i que ha anat creixent amb el pas dels anys. A partir de 2022, la cursa es va convertir en oficial i, l’any passat, ja va superar els cent participants, amb 175 persones. Després d’un primer tram de dos quilòmetres no cronometrats pels carrers del poble, s’han de completar onze quilòmetres ja cronometrats.

El guanyador d’aquesta edició de 2024 va ser el ciclista d’Ullastrell Abel Balderstone, membre de l’equip Caja Rural-Seguros RGA, amb un registre de 19’ 55”. En l’apartat femení, on també hi va haver un nombre important de participants, amb 40 ciclistes, la vencedora va ser Emma Ortiz, amb un crono de 23’ 46”.

En principi, La 4 Canyes va néixer com una cronoescalada, amb els participants sortint un cada minut. A partir de 2022, es van establir calaixos de sortides, agrupant als ciclistes de similar categoria. La prova compta amb la col·laboració de 40 voluntaris. A les festes de Sant Sebastià se celebrarà la tercera edició de la Gallattack, una cursa de nit pels carrers de Matadepera.

/ MIQUEL BADIA

To Top