Terrassa

MútuaTerrassa obre una residència a Badalona

El centre per a persones grans porta el nom de Casa Badina

La residència i centre de dia es troba al carrer de Cervantes

La Fundació Vallparadís, de MútuaTerrassa, ha obert una residència i centre de dia a Badalona. Es diu Casa Badina.

Mútua afirma que hi aportarà “l’expertesa de més de tres dècades al servei de la dependència i la seva aposta per un model assistencial orientat a millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen”.

Casa Badina és la primera residència i centre de dia per a persones grans de la Fundació Vallparadís a Badalona. Aquesta setmana ha obert les seves portes “amb la voluntat de proporcionar resposta a les persones que requereixen d’un acompanyament integral i les que cerquen un servei diürn sense renunciar a la seva llar”, afegeix la corporació sanitària.

Ubicada al carrer de Cervantes número 193-197 del barri de El Gorg, Casa Badina disposa de 136 places en règim de residència i 20 en centre de dia, algunes de les quals ja compten amb els primers ingressos. Per a la posada en marxa del nou equipament, s’ha comptat amb la incorporació de nombrosos professionals, bona part dels quals són veïns de la ciutat.

Casa Badina és la primera residència i centre de dia per a persones grans de la Fundació Vallparadís a Badalona

Amb un total de 8 llars de convivència que funcionen de forma independent i contribueixen a la socialització, “la residència incorpora les darreres tecnologies i sistemes de seguretat orientats a la cura”.

Habilitats funcionals

La plantilla la integren professionals assistencials, tècnics, de serveis generals i d’atenció al client. Segons destaca MútuaTerrassa, “el nou centre compta amb un ampli programa d’activitats concebudes per tal de promoure les habilitats de caire funcional, cognitiu i relacional dels residents”.

Interior de l’equipament

A grans trets, “els objectius que persegueixen son millorar la qualitat de vida, mantenir les costums de les persones que hi participen, prevenir el deteriorament físic i psíquic, fomentar les relacions interpersonals, facilitar la participació dels familiars i promoure les relacions socials dels residents amb la comunitat”.

L’entitat terrassenca destaca que aquesta aproximació del centre amb el veïnat és un dels trets distintius de Casa Badina, “la qual neix amb la voluntat d’integrar-se i formar part d’una gran ciutat com Badalona. Conscients de la necessitat de contribuir a un entorn sostenible, la residència compta amb el certificat Breeam Excelente, el qual garanteix el respecte al medi ambient mitjançant aspectes com la lluminària i l’acústica, la selecció dels materials amb baixes emissions o l’aposta per les energies renovables”.

To Top