Diners

Venair estrena un nou centre de biotecnologia que els permetrà triplicar producció

Hi treballen ja 15 persones, amb l’objectiu d’arribar a les 30 a finals d’any i a les 50 al llarg del 2025

Les noves instal·lacions de Venair al polígon Nord / Nebridi Aróztegui

El grup terrassenc Venair, fabricant de tubs de silicona biofarmacèutica i dissenyador de peces i tubs especials per a diferents indústries, ha posat en marxa un nou centre d’excel·lència en biotecnologia al polígon Nord de Terrassa, a escassos metres de la seva seu actual, que els permetrà triplicar la seva capacitat de producció.

“Abans de la posada en marxa del nou centre, Venair disposava de dos petits centres de producció: un a Terrassa i un altre a Vietnam. Aquesta ampliació ens ha permès no només augmentar el volum de fabricació, sinó també millorar significativament el nivell de les instal·lacions. El nou centre està equipat amb maquinària més avançada, més eficient i precisa, cosa que ens permet optimitzar els processos i garantir productes de major qualitat per als nostres clients”, expliquen a Diari de Terrassa des de la companyia.

El nou centre ocupa una superfície de 3.000 metres quadrats. Les noves instal·lacions compten amb una sala blanca amb categoria ISO 7 de 1.000 metres quadrats “essencial per garantir un ambient controlat i net, necessari per a la fabricació de productes sensibles”. La sala blanca està equipada amb maquinària avançada per a la fabricació de tubing flexible, bosses i kits d’un sol ús per a bioprocessos.

També hi ha un magatzem de 600 metres quadrats per a l’emmagatzematge de materials i productes acabats. La resta de l’espai està dedicat a oficines i instal·lacions de suport, que faciliten el funcionament diari de l’empresa.

/ Nebridi Aróztegui

El nou centre vol donar resposta al creixement significatiu de la demanda que el grup ha tingut en una de les seves quatre línies de negoci principals, la Biopharm, especialitzada en farmacèutica i bioprocessos, i la necessitat d’adaptar-se als estrictes requisits dels seus clients, que inclouen algunes de les principals empreses farmacèutiques a nivell mundial.

Així, fa aproximadament tres anys, la companyia va prendre la decisió de desmantellar l’edifici original situat al carrer de Perpinyà, que acollia la primera seu de l’empresa, amb l’objectiu de construir-hi aquest nou centre d’excel·lència en biotecnologia, dissenyat per afrontar els reptes i oportunitats emergents en el sector.

Les obres de construcció van començar el 2021. No obstant això, a causa de la pandèmia, el projecte va patir diverses aturades i retards. La construcció de l’edifici es va completar a finals del 2023 i després d’instal·lar els equipaments interiors i obtenir les certificacions necessàries, el centre es va posar en ple funcionament a principis de juliol d’aquest any.

/ Nebridi Aróztegui

“El nou centre es troba a només 200 metres de l’actual seu del Grup Venair, en una ubicació estratègica dins del polígon Nord. Aquesta proximitat permet una integració òptima amb les instal·lacions existents i facilita la col·laboració entre els diferents equips i projectes del grup”, expliquen des de l’empresa.

Actualment, al nou centre treballen 15 persones, entre enginyers i operaris de producció. La majoria d’aquest personal ja formava part de Venair i treballava en alguna de les seves instal·lacions a Terrassa. L’objectiu és arribar a 30 persones a finals d’any i continuar amb l’expansió fins a 50 persones al llarg de 2025.

To Top