El Club Egara reedita els títols de campió de Catalunya

Els seus dos equips s’han imposat per “shoot-outs” aquest dissabte a casa: els nois contra l’Atlètic i les noies davant del Júnior

Les jugadores del Club Egara, celebrant el títol, aquest dissabte al Pla del Bon Aire / LLUÍS CLOTET

Igual que la temporada passada, el Club Egara s’ha proclamat campió de Catalunya de hockey tant en la categoria masculina com en la femenina. En les finals que s’han disputat aquest dissabte a les instal·lacions del Pla del Bon Aire, el combinat femení que entrena Joan Vidal ha empatat a quatre amb el Júnior de Sant Cugat i s’ha acabat imposant per 3 a 2 a la randa de “shoot-outs”. Per la seva banda, el conjunt masculí, dirigit enguany per Andrew Wilson ha igualat també amb l’Atlètic, en aquest cas a dos gols, i ha vençut per 3 a 0 a la tanda de “shoot-outs”.

La final femenina ha estat dominada per les terrassenques, per bé que el Júnior les ha fet suar fins al final. Un gol de penal-córner de Natàlia Vilanova al minut 21 i un altre de jugada de Marta Grau en el darrer segon del segon quart han situat un còmode 2 a 0 per a les del Pla del Bon Aire a l’electrònic. A la represa, les santcugatenques han sortit disposades a remuntar, però un gran xut ras creuat de Marta Grau ha significat el 3 a 0 al minut 35.

Quan ja tot semblava decidit, les de Guillermo Carnicer han retallat distàncies amb dos penals en un sol minut, transformats per Berta Serrahima i Laura Bosch al minut 41. Al 50, en el sisè penal del Júnior, l’argentina María José Granatto ha empatat a tres. Quedaven encara un parell de gols per veure. La terrassenca Sofía Keenan ha aprofitat un refús de la portera visitant per fer el 4 a 3 al minut 51. Quan faltaven només 59 segons per acabar, Victoria Granatto ha transformat un stroke i ha dut la final als “shoot-outs”, on les amfritirones s’han acabat imposant per 3 a 2.

Primer derbi masculí de la temporada

Pel que fa a la final masculina, el derbi entre Egara i Atlètic no ha decebut. En un duel intens, ideal per posar a prova dos conjunts que es troben encara lluny del seu millor estat de forma, el central del Club Egara Bruno Ávila ha inaugurat el marcador al minut 24 en transformar amb un xut ras el primer penal del partit. L’Atlètic ho ha intentat amb més intensitat a la represa, per bé que l’Egara es defensava amb ordre.

Al minut 49, Pol Cabré-Verdiell ha aprofitat el segon penal dels de Pallarols per empatar a un. Seguia atacant l’Atlètic davant d’un Club Egara que sortia a la contra amb molt de perill. De nou Ávila ha marcat al minut 53. Ha estat en un clar stroke que han assenyalat els col·legiats després que n’haguessin rectificat un. L’Atlètic, però, no s’ha resignat i Joan Tarrés ha fet el 2 a 2 definitiu quan faltaven sis minuts per acabar.

Als “shoot-outs”, un clar 3 a 0 per a l’Egara. Han marcat Albert Font, Pere Amat i Jan Clapés i han perdonat els jugadors de l’Atlètic Quim Malgosa, Joan Tarrés i Pepe Cunill.