Esports

Un San Cristóbal ambiciós que vol ser més sòlid darrere

Amb mig equip renovat i el mateix entrenador, Cristian García, l’equip vol assegurar com més aviat millor la permanència a Tercera Federació. Però ni el tècnic ni els futbolistes es neguen el plaer de somiar

Plantilla del CP San Cristóbal per a la temporada 2024-2025, que arrenca demà al camp municipal de Mollerussa / LLUÍS CLOTET

Continuar essent un conjunt sòlid i reconeixible és el gran objectiu del segon projecte del tècnic terrassenc Cristian García a la banqueta del San Cristóbal. Si l’equip va patir en excés la temporada passada per garantir-se la permanència, el San Cristóbal 24-25 vol assegurar-la sense passar massa maldecaps. Per aconseguir-ho, el cos tècnic ha fet un equip amb futbolistes més combinatius, amb l’objectiu de “dominar més els partits i encaixar menys gols”, en paraules del seu entrenador.

Després d’una pretemporada llarga i intensa, el San Cristóbal s’estrenarà demà a les 18 a la lliga amb un desplaçament al camp del Club de Futbol Joventut Mollerussa, un històric del futbol català que va arribar a jugar a la Segona Divisió “A”. Enguany aspira també a assolir enguany la permanència. “Aquesta continua sent una categoria molt complicada, amb equips molt competitius. Ens trobarem un rival molt fort que juga a casa i voldrà començar bé. Nosaltres volem el mateix. Esperem tornar diumenge al vespre havent sumat els tres primers punts de la temporada”, assenyala un Cristian García que està molt satisfet de la plantilla amb la qual està treballant.

Per bé que els parroquials han apostat per la continuïtat, 12 dels 23 futbolistes són nous. Es tracta del porter Carles Segura, que afronta la seva segona etapa al San Cristóbal; els defenses Eric Ruiz, Mario Hervías, Bruno Perone, Aleix Jofré i Héctor Parrado; els migcampistes Alberto Padilla i Izan Rosena; i els davanters David Acedo, Marcel Izuchi, Marc Río i Miguel Expósito.
La mitjana d’edat de la plantilla és enguany de 25 anys, amb només cinc futbolistes que superen els 30 anys: els centrals Ricki Calamardo i Bruno Perone, els migcampistes Yeray Sabariego i Alberto Padilla i el davanter Mario Cantí, un dels referents del conjunt de Ca n’Anglada.

Sense Ricki, Max ni Cervós

Per a aquest primer desplaçament de la temporada, el San Cristóbal no podrà comptar amb tres dels seus vuit defensors. Ricki complirà el partit de sanció que té pendent de la temporada passada, mentre que Max Llovera i Joan Cervós es troben concentrats amb la selecció d’Andorra. Van perdre per 1 a 0 contra Gibraltar i dimarts rebran Malta en l’estrena a la Nations League.

Cristian García té molt clar quin ha de ser l’objectiu de la temporada: “Aspirem a mantenir-nos en aquesta categoria, que no serà una tasca gens senzilla. Però tampoc no ens tanquem a res. Si fem bé les coses i estem a dalt, lluitarem fins al final per les nostres opcions”, comenta el tècnic. Per al tècnic, els candidats a pujar són “Badalona, l’Hospitalet, Atlètic Lleida i Manresa”.

Igual que la temporada passada, els tres últims baixaran, però cal tenir en compte els descensos compensats. La temporada passada n’hi va haver un. Pel que fa a l’ascens, el campió pujarà, mentre que els equips que acabin la lliga entre la segona i la cinquena posició jugaran la promoció d’ascens.

Cinc dels 18 equips del grup són nous. El Manresa i el Cerdanyola han perdut la categoria, mentre que Europa “B”, Sabadell “B” i Atlètic Lleida acaben de pujar procedents de la lliga Elit.

Primera parada: Mollerussa

Igual que els parroquials, el Mollerussa és enguany un dels aspirants a la permanència. Es tracta d’un rival incòmode, que intentarà començar la lliga sense fallar a casa. La temporada passada ens aporta els darrers precedents entre tots dos conjunts. L’equip de la capital del Pla d’Urgell va guanyar llavors els dos partits contra el San Cristóbal. Es va imposar per 1 a 0 a Mollerussa i va vèncer per 0 a 2 al municipal de Ca n’Anglada. Tots dos equips van tancar la temporada amb els mateixos 43 punts, a cinc de distància de la zona de descens.

To Top