Terrassa

L’actor Darko Peric estarà al Vegan Fest de Terrassa

Presentació del festival vegà a l’aire lliure més gran d’Europa

Anna García i Juanjo León, a la presentació del festival / ALBERTO TALLÓN

La presència de l’actor serbi Darko Peric, que encarna al personatge Helsinki en la sèrie “La casa de papel”, serà un dels reclams de la cinquena edició del Vegan Fest Catalunya, el major festival vegà a l’aire lliure d’Europa. Així ho han anunciat aquest dijous els organitzadors d’aquest esdeveniment, que tornarà a celebrar-se a Terrassa en la seva cinquena edició. La primera va ser en línia, perquè estàvem en plena pandèmia. La resta, a la nostra ciutat.

Peric serà, en realitat, un reclam més, perquè sembla que aquesta fira, que se celebrarà de nou en el parc de Vallparadís, necessita pocs altaveus mediàtics tenint en compte que l’any passat va concitar l’atenció de més de 50.000 persones. Enguany es desenvoluparà als voltants de l’Espai Vela els dies 14 i 15 de setembre, amb unes quantes novetats: hi haurà, per exemple, un espai dedicat a vins vegans, doncs, al contrari del que es pot pensar, no tots els vins ho són, segons ha deixat clar Juanjo León, president de l’Associació Vegana de Catalunya, organitzadora del programa.

León és terrassenc, com ho és també la seva companya Anna García, vicepresidenta de l’associació. Tots dos han presentat el festival aquest dijous en un acte a la Casa Alegre de Sagrera al costat de Xavier Cardona, regidor de Comerç, que ha recordat la implicació de l’Ajuntament amb aquesta iniciativa que s’ha convertit “en un gran projecte de ciutat, en un símbol de Terrassa“. Més que una trobada, el Vegan Fest “és un espai de reflexió sobre hàbits de consum i respecte a l’entorn” i ha aconseguit que Terrassa sigui “un referent internacional del veganisme”.

L’acte s’ha celebrat a la Casa Alegre de Sagrera / ALBERTO TALLÓN

I aquest referent, amb el lema “Sobreviurem”, comptarà enguany amb figures rellevants d’aquest moviment com ara Jasmin De Boo, advocada animalista i CEO de Global de ProVeg International; o com Claire Ogley, la cap de campanyes, política i investigació de The Vegan Society, l’organització vegana més antiga del món, la que va crear l’any 1944 el terme “vegan”. També hi participaran la dissenyadora Txell Miras; el còmic, actor i guionista David Pareja; els periodistes Borja Duñó i Lluís Freixes, i el veterinari i activista australià Andrew Knigh.

Semblava una utopia

“Fa cinc anys això semblava una utopia. El 14 i el 15 de setembre serem l’epicentre del veganisme a Europa, i, per què no dir-ho, del món”, ha afegit León. Hi haurà tallers, xerrades, cuina, zona de pícnic, música durant 24 hores. Hi actuarà Garrapata Mulata.

“Si hem guanyat tanta notorietat a Europa és perquè estem fent les coses bé”, ha afirmat Anna García després de destacar el lema del festival, “un missatge de resistència i perserverança” per assolir “una vida més sostenible en un context de desafiament ètic”. Es tracta, entre altres coses, “d’adoptar petits canvis en el nostre dia a dia, per nosaltres i pel planeta”.

“No hem vingut a obligar ningú a fer-se vegà, sinó a qüestionar les nostres activitats diàries”, ha conclòs la vicepresidenta de l’Associació Vegana de Catalunya, terrassenca com el festival que farà de Terrassa, un cop més, la capital internacional del moviment vegà. “I serà gratuït”, ha recordat el regidor Cardona.

To Top