Diners

Europastry factura 714 milions fins a juny, un 7% més

Entre juliol i agost, els ingressos de l’empresa amb seu a Sant Cugat s’han incrementat un 15,7%

Europastry, amb oficines centrals a Sant Cugat del Vallès i un dels seus centres a Rubí, ha incrementat la seva facturació un 7% durant els primers sis mesos en comparació al mateix període de l’any passat, fins als 714 milions, segons ha informat en un comunicat la companyia, que manté pausat el seu procés per cotitzar a les borses de valors espanyoles. Pel que fa l’Ebitda ajustat, va assolir els 114 milions, un 15% més que en la primera meitat del 2023 i el marge fins al 30 de juny va augmentar al 16% des del 14,9% en relació al mateix període. Segons la multinacional, dedicada a la producció de masses congelades de pa, l’expansió dels marges va impulsar una forta generació de caixa, amb un “cash flow” de 106 milions a 30 de juny. Entre els mesos de juliol i agost, la facturació neta d’Europastry es va situar en els 273 milions, un 15,7% anual més.

Pel que fa el segon trimestre, entre abril i juny, la facturació va pujar un 10,9%, fins als 388 milions d’euros. Durant aquest període, el creixement inorgànic va venir marcat per la compra de DeWi Back al març i l’orgànic per l’expansió de la base de clients i la innovació de productes. Concretament, durant la primera meitat d’any, els clients de la companyia s’han expandit un 11%, fins a superar els 89.000 punts de venda.

Recentment, a l’agost, Europastry també va adquirir de Groot Edelgbak, B.V., una distribuïdora neerlandesa de productes de pa i pastisseria congelada i un dels líders en el sector “foodservice”.

De cara al segon semestre, la companyia espera posar en funcionament una nova línia de galetes del centre de producció d’Oldenzaal, a Holanda, i està accelerant els plans per a la plena capacitat dels pans de briox de la planta d’Azuqueca de Henares. D’altra banda, Estats Units i Mèxic ajuden a expandir l’activitat internacional de la multinacional catalana.

Europastry factura 714 milions fins a juny, un 7% més
To Top