Esports

Jordi Ruiz acabarà setè o vuitè al torneig paralímpic de bàsquet

La selecció espanyola ha perdut aquest dimecres per 74 a 78 amb Austràlia i divendres a les 13.45 tancarà el torneig al Bercy Arena contra el perdedor del Països Baixos-França

El jugador terrassenc de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes Jordi Ruiz acabarà la seva participació en els seus tercers Jocs Paralímpics en la setena o la vuitena posició. Aquest dimecres, el combinat espanyol masculí ha perdut per 74 a 78 contra Austràlia en el primer duel per definir les places de la cinquena a la vuitena. A la fase de grups, els espanyols van guanyar per 68 a 60 els australians.

Espanya ha guanyat el primer quart per 24 a 16, però ha perdut el segon per 18 a 22. La segona meitat ha estat equilibrada. Els oceànics s’han imposat per 16 a 21 i per 16 a 19 en els dos darrers quarts. Tot i intentar-ho, els d’Abraham Carrión no han pogut remuntar el matx als minuts finals.

Ruiz ha anotat 13 punts en els 16 minuts en què ha estat damunt la pista. Ha signat un 6 de 9 en tirs de camp, amb un 5 de 8 en llançaments de dos. Ha convertit l’únic triple que ha intentat i ha agafat un rebot ofensiu i un altre de defensiu.

El combinat espanyol, que va ser plata a Río 2016 i quart a Tòquio 2021, tancarà divendres a les 13.45 la seva participació paralímpica a París 2024. Jugarà contra el perdedor del Països Baixos-França. Si guanya serà setè i si perd acabarà en la vuitena i darrera posició.

Dijous, semifinals

Aquest dijous es disputaran les semifinals de la competició paralímpica de bàsquet en cadira. La primera enfrontarà la Gran Bretanya i Alemanya, mentre que a la segona, els Estats Units jugaran contra el Canadà. La gran final masculina serà el dissabte a les 21.30 hores al Bercy Arena.

To Top