Diners

14 empreses emergents participen en la segona edició de Healthcare Vallès de la Cecot

En el primer mes de funcionament, el programa ha ofert més de 24 hores de formació a les “start-ups”

Fotografia durant la presentació de la 2a edició de Healthcare Vallès

Prop d’una quinzena d’empreses emergents catalanes participen ja en la segona edició de la preacceleradora Healthcare Vallès de la Cecot, de foment de l’emprenedoria en l’àmbit de la salut i la cura de persones. Des del 29 de maig, quan es va posar en marxa, i durant el primer mes de funcionament s’han impartir més de 24 hores de formació a les 14 “start-ups” que hi prenen part i la patronal assegura que el balanç que en fan és positiu i que hi ha hagut una “molt bona acollida”.

Healthcare Vallès forma part del Programa Primer del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, en què participen un total de 32 preacceleradores amb presència en 21 comarques catalanes i que aglutinen un total de 500 projectes emprenedors.

El programa posa a disposició dels emprenedors un total de 100 hores de formació enfocades a sessions de tecnologia, innovació, nous models de negoci i sessions en gestió empresarial. També ofereix 160 hores de mentoria individualitzada especialitzada.

La preacceleradora Healthcare Vallès té l’objectiu de fomentar una emprenedoria basada en la tecnologia i la innovació en el sector de la salut i les cures. Tant és així, que en el primer mes de funcionament del programa s’han impartit més de 24 hores de formació en la introducció a l’àmbit del sistema sanitari català, la innovació i la tecnologia, així com en la investigació en l’àmbit sanitari, els models de negoci, el pla d’empresa i el lideratge. També s’han iniciat les mentories individualitzades amb les empreses emergents participants, que continuaran al llarg de tot el programa.

Els perfils de les “start-ups” participants són molt diversos. Entre aquestes hi ha Loop Diagnostics, un dispositiu de cribratge de la sepsis; Genialhelp GO!, un servei d’acompanyament psicològic als treballadors amb l’objectiu de millorar el seu rendiment; ROBOPEDICS, un dispositiu que permet facilitar el moviment a les persones amb hemiplegia o hemiparèsia; FisioReact, un servei de fisioteràpia digital i a domicili; NodeMatch, un dispositiu per a la gestió remota de pacients diabètics; FlorenceCare, una plataforma que connecta professionals i pacients per a l’atenció sanitària a domicili; Renvix Science, un producte que permet l’estimulació dels teixits de la pell per a la medicina regenerativa estètica; CR Super Nova, una producció de productes òptics fomentant la fabricació i distribució local; Meloom, un producte digital dissenyat per potenciar el benestar emocional de les persones a través de l’aprenentatge musical d’instruments; A mossegades, un servei de nutrició; Heecap, un sistema d’estimulació elèctrica no invasiva i personalitzada per activar la musculatura respiratòria; BrainFocus, una plataforma “cloud-based” amb l’ús d’algoritmes d’IA per identificar el focus de l’epilèpsia; Recordarcita.com, una plataforma de gestió de cites mèdiques; i Live Fresh Biotech SL, de producció de solucions de fred sostenibles.

La iniciativa torna a comptar amb les principals empreses que conformen l’ecosistema sanitari del Vallès com ara MútuaTerrassa, Egarsat, Vítaly, B. Braun, Consorci Sanitari de Terrassa i Moehs Ibérica, que mantenen la seva col·laboració en el projecte. De fet, totes les “start-ups” participants tindran l’oportunitat de conèixer la gestió i les innovacions d’aquestes empreses i podran testejar la seva idea de negoci amb elles.

To Top