Terrassa

El 71,5% dels veïns ha pagat la taxa de residus

El Consell Comarcal del Vallès Occidental informa que set de cada deu terrassencs ja han abonat el rebut

A poc menys de dues setmanes perquè finalitzi el seu termini de pagament, el 71,5% de la ciutadania de Terrassa ja ha abonat el rebut de la taxa comarcal de tractament de residus. Tal com informa el Consell Comarcal del Vallès Occidental, organisme que ha emès aquest nou rebut enguany per primera vegada, Sabadell és el municipi amb més recaptació (77,5%), seguit de Santa Perpètua (75%), Rubí (72%) i Terrassa (71,5%).

La taxa comarcal que paguen els ciutadans de cada municipi no és la mateixa. A Terrassa, aquesta representa un 56% del rebut municipal, que el 2024 ha augmentat un 3,5% el seu import. A la ciutat la taxa municipal mitjana és de 111,24 euros i el rebut mitjà comarcal ascendeix als 62,7 euros. Un import superior al que paguen, per exemple, els veïns de Sabadell, que paguen una taxa de residus municipal mitjana de 83,22 euros, i una nova taxa comarcal de 72,04 euros. Altres municipis com Rubí, que paguen 145,97 euros per la taxa municipal, han rebut un import comarcal de 84,06 euros.

Una ampliació de termini

A finals de juny el Consell Comarcal va confirmar una ampliació del termini de pagament voluntari del rebut comarcal fins al 17 de setembre. L’ens supramunicipal va acordar aquesta decisió amb la Diputació de Barcelona, un fet que va doblar el temps de pagament, que va passar de dos a quatre mesos. La mesura pretenia facilitar als contribuents el pagament i la planificació de la despesa del rebut comarcal en el seu primer any de cobrament.

El que és un fet tangible és que aquesta nova taxa de residus ha generat malestar entre la ciutadania. El rebuig de la població s’ha materialitzat en protestes a diversos municipis del Vallès Occidental i en la creació de plataformes ciutadanes. En el cas de Terrassa, el Raval de Montserrat va ser l’escenari escollit per la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) per mostrar la seva contrarietat amb la taxa. Aquesta no va ser la única actuació i és que la Federació també va participar a la sessió plenària del mes de juliol per exposar el seu rebuig a com s’ha gestionat el cobrament del rebut.

“Ens continuarem mobilitzant”

El president de la FAVT, Pepe Sánchez, manté la seva postura “en contra de la pujada abusiva de la taxa de residus”. Assegura que “no queda una altra opció que pagar, perquè si no l’import ve acompanyat d’un recàrrec”. Sánchez confirma una pròxima reunió de la Federació per tractar el tema dels residus, “perquè genera molta preocupació i tenim clar que organitzarem més coses”. Avança que una de les demandes serà “més informació sobre la gestió de residus a la ciutat”, i és que pel president, una de les principals mancances de la taxa és “la falta d’informació que ha rebut la ciutadania envers aquesta mesura”.

El 71,5% dels veïns ha pagat la taxa de residus
To Top