Victòria i derrota d’Espanya a l’Europeu júnior de waterpolo

El waterpolista del CN Terrassa Albert Sabadell ha anotat un gol contra Montenegro i un altre davant Croàcia

El waterpolista espanyol Oier Aguirre, en una acció ofensiva davant Croàcia / RFEN

El waterpolista del CN Terrassa Albert Sabadell està disputant el Campionat d’Europa júnior amb la selecció espanyola a la ciutat búlgara de Burgas. El combinat que entrena Chus Martín  ha sumat una victòria i una derrota en les dues primeres jornades.

En el partit de l’estrena en el grup “A”, els espanyols es van imposar per 8 gols a 6 a Montenegro (1-3, 2-1, 2-2, 3-0), en un duel que els de Martín van saber decidir en el darrer període. El dorsal 10 Albert Sabadell va anotar un dels gols que van donar el triomf al conjunt espanyol.

En el segon matx, Espanya va encaixar la primera derrota. Va caure per 9 a 11 contra Croàcia, un dels rivals més potents del grup. Després de perdre el primer parcial per 1 a 3, Espanya es va refer al segon gràcies a un 4 a 1 que va dur el matx al descans amb un 5 a 4 per als espanyols. Els croats van millorar en el tercer acte (3-5). Tot es va igualar i el duel es va decidir per petits detalls. Albert Sabadell va fer l’empat a nou amb un xut des dels sis metres, però els balcànics van anotar els dos gols decisius en els quatre minuts finals.

La selecció espanyola tancarà la primera fase aquest dimarts enfrontant-se a les 21.15 hores a una selecció hongaresa que lidera la classificació amb 6 punts, seguida de Croàcia i Espanya amb tres i Montenegro encara sense puntuar. El primer de grup es classificarà directament per als quarts de final de dijous, mentre que el segon i el tercer disputaran un “crossover” aquest dimecres. Les semifinals estan previstes per divendres i la final es jugarà el dissabte a les 19.16 hores.