Matadepera

Cinc dies intensos de gresca, cultura, esports i retrobada

La Festa Major de Matadepera s’acomiada del municipi després de cinc jornades plenes d’esport, cultura popular, música i tradició, posant punt final a la celebració en un dilluns que, per primer cop, no ha estat festiu

[Alejandro García i Laura Hernández]

Matadepera ha viscut, un any més, una Festa Major multitudinària. Des del passat dijous fins aquest dilluns, el municipi s’ha transformat en un escenari festiu on la tradició i la diversió s’han agafat de la mà. Amb prop de 60 activitats repartides en cinc dies intensos, la Festa Major ha ofert una gran varietat de propostes per a tots els gustos i edats.

El primer dia de Festa Major (dijous) va arrencar amb energia gràcies al Corretapes, una ruta gastronòmica amenitzada per la batucada de Sant Pere. Després d’omplir l’estómac, la festa va continuar amb el concert del grup local Caipirinhas Rumberus. La seva rumba alegre i contagiosa va fer ballar tothom al ritme de clàssics i temes propis.

Realment, divendres va ser l’inici oficial de la Festa Major, marcat pel tradicional repic de campanes i el posterior pregó des del balcó de l’Ajuntament. Abans, però, la marxa ciclista 4 Canyes va reunir els amants de la bicicleta en un recorregut que va combinar esport i natura. Enguany, els encarregats d’inaugurar la celebració van ser dos periodistes sorgits de Matadepera Ràdio, Pere Mas i Mariola Dinarès, commemorant el centenari de les primeres emissions de ràdio a l’Estat.

Ben puntual, a les 19.15 hores, va aparèixer l’alcalde Guillem Montagut presentant Dinarès, que va recordar Marconi (l’inventor de la ràdio), Ràdio Barcelona (l’emissora degana al país) i Matadepera Ràdio, que va començar les seves emissions durant la Festa Major de fa just 43 anys. Quan estava arribant al final del seu discurs, i preguntant-se on estaria en Pere Mas, es va sentir la seva veu, que va entrar en directe des dels estudis de RAC1. El pregó va concloure amb un “Visca Matadepera Ràdio!”, i poc després es va iniciar la cercavila.

Pregó de la Festa Major de Matadepera, al balcó de l’Ajuntament / MIQUEL BADIA

La nit continuava amb el Sopar de les Entitats, abans conegut com “Els Tastets de les Entitats”. El concert multitudinari del grup “La Nit del Canet”, que va interpretar les cançons catalanes més mítiques, i la continuació de la festa amb GinaDj van posar cap a les 4 de la matinada el punt final a una jornada intensa, deixant el públic amb ganes de més.

Sens dubte, el dissabte va ser el dia més complet de la festa, amb un total de 25 activitats programades. La jornada va començar d’hora amb la trobada de vehicles clàssics i antics, que va atreure tant els aficionats del motor com els curiosos que volien veure de prop aquestes joies sobre rodes. Els més petits també van tenir el seu moment amb el taller de totxos i els jocs infantils, que van transformar la plaça del Casal de Cultura en un espai de diversió i creativitat. La Banda de Matadepera va posar la nota musical al migdia amb un concert-vermut.

Trobada de vehicles clàssics i antics / MIQUEL BADIA

La tarda va continuar amb més activitats: ballada de sardanes, country, i la clàssica Cursa Popular, que va comptar amb una gran participació i dues modalitats: infantil i adults. El Sopar de Germanor, a la plaça de les Acàcies, va ser el preludi d’una nova nit de festa amb els dj’s locals Disfounders, que van fer vibrar els joves fins altes hores de la matinada.

Tradicions i cultura popular

El diumenge va ser una jornada marcada per les tradicions i la cultura popular: l’ofici solemne, la plantada de gegants, la cercavila… Després de l’hora de dinar, va tornar un dels clàssics de Festa Major: la Gran Animalada. En aquesta gimcana, una colla de cotxes disfressats de totes les maneres van recórrer el poble per enfrontar-se a diferents proves. Qui no volia fer pujar massa les seves pulsacions, podia entretenir-se jugant a escacs o fent trencaclosques. A les 18.30 hores, arribava el torn dels Minyons de Terrassa, que van descarregar el 3 de 9 amb folre a la diada castellera.

Una de les proves de la Gran Animalada 2024 / MIQUEL BADIA

Aquest dilluns arriba el moment de posar punt final a la Festa Major, però no sense abans gaudir de les últimes activitats. Tanmateix, aquest ha estat el primer any en què el dilluns de Festa Major és laboral. I els més menuts encara no han retornat a l’escola. Per això, al matí han pogut participar en el concurs de pintura infantil, mentre que la gent gran ha gaudit del concert-vermut amb la Cobla Orquestra Montgrins. La jornada es tanca amb l’espectacle dels Brodas Bros al pavelló, on la dansa urbana i la tecnologia prendran un gran protagonisme.

El torneig de golf es va veure frustrat

El Torneig de Golf de Festa Major es va frustrar per les condicions del camp, informen des de la direcció del golf. L’alçada de la gespa “dificultava la pràctica i complicava trobar les boles, cosa que va provocar la renúncia de la meitat dels jugadors inscrits”. El torneig no es va inscriure a nivell federatiu i es van tornar algunes quotes.

Cinc dies intensos de gresca, cultura, esports i retrobada
To Top