Primer triomf espanyol contra Austràlia a París 2024

Després de debutar perdent contra els Estats Units, el combinat que prepara Abraham Carrión s’ha imposat per 68 a 60 al conjunt oceànic

La selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes va sumar ahir la seva primera victòria a París

A la segona jornada de la primera fase de la competició de bàsquet dels Jocs Paralímpics de París 2024, la selecció espanyola masculina de bàsquet en cadira de rodes ha sumat la seva primera victòria en la competició. Els d’Abraham Carrión s’han imposat per vuit punts de diferència (68-60) a la selecció australiana.

L’alapivot terrassenc Jordi Ruiz ha disputat un total de 18 minuts del duel contra el combinat que prepara Brad Ness. No ha tingut el seu millor dia en el llançament, ja que ha anotar només dos punts, fent bo un dels sis llançaments de camp dels quals ha disposat, el que suposa una efectivitat del 17%, lluny de la que va exhibir en la jornada inaugural.

Ruiz ha capturat un rebot ofensiu i ha repartit tres assistències als seus companys. Ha perdut dues pilotes i n’ha recuperat una i ha comès dues faltes personals.

Espanya s’ha mostrat lleugerament superior al combinat australià a la primera meitat. Ha guanyat el primer quart per set punts de diferència (19-12) i s’ha anotat el segon per un (14-13). Els de Carrión manaven al descans per 33 a 25. El període decisiu per als espanyols ha estat el tercer, en el qual han sabut defensar a la perfecció i han estat encertats en atac. S’ha tancat amb un 19 a 5 que deixava l’electrònic del Bercy Arena en un inqüestionable 52 a 30.

Al darrer període, guanyant de 22 punts, Jordi Ruiz i els seus companys s’han relaxat en excés i han signat un molt mal quart període, que gairebé fa perillar la seva victòria. Han encaixat un parcial desfavorable de 16 a 30 i han acabat guanyant per 68 a 60. Diumenge a les 18.15, la selecció tancarà la primera fase jugant contra els Països Baixos.