Esports

Espanya s’estrena perdent amb els Estats Units al torneig Paralímpic de bàsquet

El combinat que prepara Abraham Carrión s’ha vist superat per 56 punts a 66 en un duel inaugural en què l’egarenc Jordi Ruiz ha anotat 9 punts

En la seva participació paralímpica, Jordi Ruiz va debutar ahir davant la vigent campiona olímpica en els dos darrers Jocs

La selecció masculina dels Estats Units és la gran dominadora del bàsquet en cadira de rodes a nivell mundial. A la selecció espanyola li han tocat els nord-americans com a primer rival en aquests Jocs Paralímpics de París 2024. En un matx que ha resultat més equilibrat del que s’esperava, els homes d’Abraham Carrión han perdut per 10 punts de diferència: 56-66.

El jugador terrassenc Jordi Ruiz, que està vivint a la capital francesa els seus tercers Jocs Paralímpics, ha anotat 9 punts en aquest duel inaugural. És un dels quatre integrants de la selecció que més minuts ha estat en pista, concretament 25’51”. Ha signat un excel·lent percentatge de 4 de 12 en llançaments de camp, amb un 3 de 10 en tirs de dos punts i un 1 de 2 en els llançaments triples. Va capturar dos rebots defensius i cap ofensiu.

El màxim anotador del conjunt espanyol ha estat Ignacio Ortega, autor de 17 punts. El de Can Jofresa ha estat el segon màxim encistellador, empatat a 9 punts amb els seus companys Alejandro Zarzuela i Manuel Lorenzo. El també terrassenc Raúl Elía ha desenvolupat la funció de cap d’equip. També per a ell, els de París són també els tercers Jocs Paralímpics.

El primer quart ha estat marcat per la igualtat. Els espanyols s’han quedat a només un punt de distància dels americans (17-18). Ha continuat la igualtat al segon parcial (12-14). Al descans, Espanya perdia només per tres punts de diferència (29-32) i semblava tenir els de Robert Taylor al seu abast.

Dins del partit

Jordi Ruiz i els seus companys han aconseguit mantenir-se dins del partit també al tercer període (11-14). Quedaven només 10 minuts per jugar i tot semblava possible. Només sis punts separaven ambdues seleccions, que van protagonitzar la final paralímpica de Río 2016, que va acabar amb la medalla de plata per als espanyols.

Els nord-americans han premut l’accelerador en el darrer període. Quan faltaven set minuts per al final, el desavantatge era de set punts (43-50). S’han refet els de Carrión i s’han situat a només tres (50-53). Els nord-americans han començat a afinar la punteria i han signat un parcial de 6 a 13 que acabaria resultant definitiu.

Aquest divendres a les 12.45 hores, la selecció s’enfrontarà a Austràlia en la segona jornada. Tancarà la primera fase diumenge a les 18.15 contra els Països Baixos. L’equip espanyol, com els altres set participants, està ja classificat per als quarts de final de dimarts vinent. Només resta saber en quina de les quatre posicions del grup accedirà a la fase decisiva.

Espanya s’estrena perdent amb els Estats Units al torneig Paralímpic de bàsquet
To Top