Comarca

Una nova pancarta decora el carrer Major a Castellbisbal

Aleix Gil Canosa és l’autor d’aquesta representació d’un dels elements patrimonials més emblemàtics del municipi

Aleix Gil Canosa, de 16 anys, ha dissenyat la imatge de la nova pancarta que s’ha col·locat al carrer Major de Castellbisbal, just davant de la plaça de l’Església. Es tracta d’una iniciativa que impulsa l’Ajuntament del municipi per implicar la ciutadania i el teixit associatiu en la millora de la imatge del municipi.

El dibuix és una representació del fanal de la plaça de l’Església, un dels elements patrimonials més emblemàtics de Castellbisbal, construït l’any 1953 pel ferrer local, Rafael Balsells, en substitució de la font modernista que hi havia i que commemorava l’arribada de l’aigua al municipi.

La pancarta amb la imatge del fanal de la plaça de l’Església es va col·locar al carrer Major pocs dies abans de l’inici dels actes de la Festa Major de l’Aigua i la Llum i se suma a l’acció de transformació i embelliment de l’espai públic que al juny va fer l’associació Castellbisbal Dones Actives (CADA), que voluntàriament es van prestar a elaborar les acolorides i originals peces que decoren el Pati de l’Esbarjo.

“Amb aquests projectes comunitaris a més d’implicar la ciutadania en la millora de la imatge del nostre poble, volem fomentar l’estima pel territori i crear consciència de la importància i la necessitat de tenir cura del nostre entorn”, destaca l’alcaldessa de Castellbisbal, Maria Dolors Conde. “A més, en el cas concret de l’Aleix, hem volgut incentivar el seu potencial”, assenyala Conde, que a més d’agrair la predisposició i talent del jove, anima a la ciutadania i al teixit associatiu del municipi a participar i fer propostes per transformar i embellir l’espai públic.

To Top