Comarca

Un milió per millorar la xarxa d’aigua a Viladecavalls

La voluntat municipal és que els treballs de millora del servei es duguin a terme al llarg de l’any vinent gràcies a les subvencions

Canvi a les canonades, detecció de fuites i renovació de comptadors són algunes de les actuacions

L’Ajuntament de Viladecavalls suma més d’un milió d’euros en subvencions que destinarà a la millora del servei a partir de l’any vinent.

L’últim ajut ha vingut de la Diputació de Barcelona concedia a Viladecavalls 300.000 euros en el marc del Programa Sectorial de millora de les xarxes d’abastament d’aigua per actuacions de millora del rendiment de la xarxa, estalvi d’aigua i vulnerabilitat hídrica. Aquesta quantitat se suma a altres subvencions que han estat atorgades per a la millora del servei a través de les convocatòries de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Els imports aconseguits a través d’aquestes línies són de 220.000 euros per actuacions de canvis de canonades i vàlvules de sectorització i de 500.000 euros que aniran a la digitalització de comptadors amb detectors de fuites i telegestió. Aquesta última actuació s’inscriu en el marc del Component 5 “Preservació de l’espai litoral i els recursos hídrics” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus Next Generation, dins del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de digitalització del cicle de l’aigua del govern de l’Estat.

La voluntat municipal és que els treballs de millora del servei es duguin a terme al llarg de l’any vinent. A més de comptar amb una millora a les llars, també es reduirà la quantitat de litres d’aigua que es perden.

Un milió per millorar la xarxa d’aigua a Viladecavalls
To Top