Diners

La inflació baixa fins al 2,2% a l’agost, la taxa més baixa a l’últim any

L’INE atribueix aquest descens al retrocés dels preus dels carburants i de l’alimentació

La inflació ha caigut sis dècimes a l’agost i s’ha situat en el 2,2% a l’Estat, la dada més baixa del darrer any, segons l’indicador avançat de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). L’INE atribueix aquest descens al retrocés dels preus dels carburants en comparació a l’agost de l’any passat i, en menor mesura, a la disminució dels preus de l’alimentació i les begudes no alcohòliques, que baixen més que en el mateix mes del 2023. La taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent –que no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics– disminueix una dècima, fins al 2,7%. D’altra banda, els preus de consum registren a l’agost una taxa del 0,0% en comparació al juliol.

L’INE publicarà les dades definitives de l’IPC corresponent al mes d’agost el pròxim 12 de setembre. El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, Va celebrar que la dada avançada de l’IPC publicada per l’INE acosta l’objectiu del Banc Central Europeu d’assolir una inflació del 2%. En una declaració després de conèixer l’IPC d’aquest mes, Cuerpo va assenyalar que les mesures de política econòmica del govern són “eficaces” i que “permeten compatibilitzar una de les majors taxes de creixement de la zona euro amb una progressiva moderació dels preus i la recuperació del poder adquisitiu a les llars”. El ministre també va destacar que la inflació del 2,2% és la dada més baixa del darrer any.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya va valorar positivament les dades de l’indicador avançat corresponent al mes d’agost. En un comunicat, constata que l’IPC mensual no ha experimentat canvis, tot i que alerta que l’electricitat i els serveis continuen pressionant-lo i que la volatilitat de preus en els diversos àmbits de l’apartat energètic pot incidir negativament els propers mesos.

La inflació baixa fins al 2,2% a l’agost, la taxa més baixa a l’últim any
To Top