Matadepera

Ja és aquí: la Festa Major de Matadepera arriba amb 60 activitats

Fins al pròxim dilluns 2 de setembre, els carrers del municipi es posen de gala per omplir-se de concerts, concursos, tallers i moltes altres activitats. Aquest dijous s’enceta amb el vibrant Corretapes i un concert del grup matadeperenc Caipirinhas Rumberus

Festa Major de Matadepera 2023 / MIQUEL BADIA

Ha acabat l’espera. La Festa Major de Matadepera ja és aquí! Bé, realment l’inici oficial serà aquest divendres amb el tradicional repic de campanes, però dijous ja tenim un petit aperitiu per anar escalfant motors. La celebració començarà amb el vibrant Corretapes, que s’iniciarà a les 20.30 hores i recorrerà la plaça de Sant Jordi amb la batucada de Sant Pere. Aquest dijous també podrem gaudir del primer concert. A partir de les 23 hores, el grup matadeperenc Caipirinhas Rumberus animarà la nit amb temes mítics i altres de propis al ritme de rumba.

A partir de divendres, comença el gruix d’activitats. A les 19 hores, el repic de campanes convidarà el poble a la Festa Major. Mitja hora després, s’organitzarà el pregó, que enguany anirà a càrrec de dos matadeperencs professionals de la ràdio, amb motiu dels 100 anys de la ràdio del poble: Pere Mas i Mariola Dinarès. Tot seguit, iniciarà la cercavila, que recorrerà el centre amb els gegants i gegantons locals. En acabar, una màgica pluja de confeti omplirà de color la plaça de Cal Baldiró. La mateixa nit, les entitats faran un Sopar de Germanor a la plaça de les Acàcies. Per acabar el dia, el grup la Nit del Canet interpretarà les cançons catalanes més mítiques, fent tribut a Oques Grasses, The Tyets, Els Catarres, Buhos i Txarango.

Sopar de Germanor de les entitats de la Festa Major 2023 / MIQUEL BADIA

Les actuacions dels grups i artistes són els actes més multitudinaris de Festa Major. Un dels plats forts serà un dels concerts que ja hem esmentat, amb la Nit del Canet, però pels escenaris matadeperencs també passaran formacions locals com Orella d’Ós o els dj’s Disfounders. A més, actuarà un altre grup de versions com Fescat Goes Punk. Tampoc faltarà la música tradicional, com les havaneres o el concert-vermut que oferirà La Banda de Matadepera.

No només es podrà sentir música, sinó també ballar-la. Durant aquests dies, hi haurà exhibicions de country, ballada de sardanes, una tarda de tango argentí i una nit de viatges musicals amb l’espectacle “Around the world”, a càrrec de la companyia Brodas Bros. Aquesta darrera actuació tancarà la Festa Major (dilluns a les 22 hores) amb una combinació de dansa, llum, tecnologia i música sorprenent.

El dilluns de Festa Major (dia 2 de setembre) serà lectiu i la festa local es trasllada a l’1 d’octubre

Castells amb els Minyons

Torna una de les activitats més tradicionals, la Gran Animalada, que se celebrarà diumenge a les 16 hores. En aquesta gimcana, uns quants vehicles rastrejaran el poble buscant les cinc proves. La mateixa tarda de diumenge podrem veure l’actuació castellera dels Minyons de Terrassa i una colla convidada.

La Zona Esportiva de Matadepera serà un dels punts neuràlgics. Al llarg del cap de setmana es faran competicions de tota mena. Divendres a les 17 hores ja començarà l’activitat esportiva , amb un torneig de hockey conduït pel Matadepera 88. A més, muntaran un petit camp a la plaça de la Germandat per apropar el hockey al centre. Una hora més tard, es farà la marxa ciclista popular 4 Canyes. No faltarà la Cursa Popular de Matadepera, que donarà el tret de sortida dissabte a la tarda.

El programa també acull propostes com una Mostra d’Art al Casal de Cultura, que portarà el nom de “Naturaquiara” i una exposició dels pioners del Bàsquet a Matadepera. Altres activitats destacades són la trobada de vehicles clàssics i antics, el concurs de maquetes de totxos, jocs i espectacles infantils, una xocolatada i tallers de manualitats.

Trobada de vehicles clàssics i antics de la Festa Major 2023 / MIQUEL BADIA

Mesures per a una festa lliure de violències

Durant la celebració de la Festa Major de l’any passat, la Policia Local va realitzar 90 serveis, amb un total de sis detencions. Amb l’objectiu d’assegurar una festa lliure de violències, s’ha instal·lat un camí segur entre la zona de concerts i la plaça de Sant Jordi. L’objectiu és prevenir possibles situacions d’assetjament, abusos o agressions sexuals. A part de la Policia Local, “es reforçarà la seguretat a les nits amb els Mossos i la Policia Municipal de Terrassa”, explica l’alcalde Guillem Montagut. Enguany, continuarà en vigor un decret que ja es va utilitzar l’any passat. Es tracta de “la prohibició de transportar begudes alcohòliques dins del poble, exceptuant la zona de concerts” diu l’autoritat. Aquests controls també permetran confiscar armes blanques o altres elements que incitin a la violència. A més, avui hi haurà un Punt Lila itinerant a la zona de concerts. , mentre que divendres i dissabte hi haurà un Punt Lila fix fins a les 5 del matí.

Ja és aquí: la Festa Major de Matadepera arriba amb 60 activitats
To Top