El debut somiat de Dani Olmo

Es va perdre les dues primeres jornades, però a la tercera va anar la vençuda. Un golàs del terrassenc al minut 82 va donar al Barça la seva tercera victòria consecutiva. Olmo va convèncer

El mitjapunta terrassenc Dani Olmo va marcar el gol de la victòria del Barça a Vallecas / FC BARCELONA

L’agost del 2014, en una decisió que molts no van entendre, el terrassenc Dani Olmo va decidir marxar del Barça. Jugava llavors al juvenil “B” i no veia futur al primer equip. Va ser una decisió difícil. Amb només 16 anys, va marxar a una lliga menor com la croata. I de mica en mica, partit a partit i temporada a temporada, va anar-se fent un lloc entre els més grans del futbol. Es va estar sis anys al Dinamo de Zagreb i la temporada 2020-2021 va emigrar a Alemanya, fitxant per un RB Leipzig que esdevindria un dels grans del futbol alemany.

Ara, amb 26 anys i com a flamant campió d’Europa amb una selecció espanyola que ell va liderar, el terrassenc ha arribat al Barça. Una dècada després d’haver marxat, el dimarts 27 d’agost del 2024, Dani Olmo es va tornar a posar la samarreta del club de la seva vida. I al camp del Rayo Vallecano va viure el debut somiat, aquell que tots els nens tenen al cap des de petits.

Un gol que val dos punts

Després de l’alegria que va suposar el fitxatge pel Barça a principis d’agost, el club no va ser capaç d’alliberar la massa salarial necessària per inscriure el futbolista a la Liga de Fútbol Profesional (LFP). La situació es va desencallar dimarts al matí, poques hores després que el seu entrenador, Hansi Flick, donés a conèixer la llista de convocats per al partit de la tercera jornada de lliga contra el Rayo Vallecano.

S’especulava que seria titular a Vallecas. No ho va ser, però després d’una primera part més aviat dolenta del Barça, el debut del nou 20 del Barça semblava més a prop. I així va ser. Al descans, va substituir Ferran Torres, va fer-se amb el control de la pilota jugant de mitjapunta per darrere de Lewandowski i va revolucionar el partit.

Lluny d’experimentar cap mena de nerviosisme, Olmo va oferir una gran actuació, encarant quan tocava fer-ho, assistint als seus companys, buscant xuts llunyans, associant-se amb Pedri al mig del camp, buscant Lewandowski en punta i connectant sempre amb els dos extrems oberts, Lamine Yamal a la dreta i Rapinha a l’esquerra.

El futbolista terrassenc va ser l’encarregat de servir des del mig del camp en una segona meitat en la qual el Barça necessitava remuntar el gol anotat per Unai López al minut 9.

Possible penal

Va necessitar l’egarenc pocs segons per generar perill. Va topar amb Lejeune i va caure a l’àrea en una acció en la qual es va reclamar penal. Al minut 55, després de la seva clàssica “croqueta”, va assistir per a Lewandowski, que va ser a prop d’empatar el matx.

Només tres minuts més tard, Dani Olmo va estavellar al travesser una rematada centrada des de fora l’àrea. Conforma avançava el crono, quedava clar que amb ell, el Barça tenia un aspecte molt diferent del de la primera meitat. Al minut 60 va arribar el gol de l’empat, obra de Pedri. Al 71, el gol anul·lat al davanter polonès. Cada vegada quedava menys temps, però Olmo volia recordar el dia del seu segon debut com una victòria. A banda del gol, va rematar tres vegades a porteria, va donar 21 passades bones i quatre de dolentes i va rebre una falta.

Minut 82

Al minut 82 va arribar el primer gol de Dani Olmo amb el FC Barcelona. Deu anys més tard. Va rebre una passada dins l’àrea de Lamine per controlar i batre amb un gran xut amb el peu esquerre, creuat i arran de pal, el seu amic, el porter terrassenc Dani Cárdenas. El marcador ja no es mouria i el Barça sumava, en bona mesura gràcies al de Terrassa, la seva tercera victòria consecutiva a la lliga, cosa que li permet mantenir-se líder.

Aquest dissabte a les 17 hores, Dani Olmo s’estrenarà davant l’afició culer, aquesta vegada ja probablement com a titular. Les expectatives que està generant la seva arribada semblen no tenir límits. Però a ell no li amoïna cap mena de pressió. Com va demostrar al Leipzig i amb la selecció. Com demostra ara al Barça.

“M’he sentit molt bé, tenia moltes ganes”

Dani Olmo va ser el millor jugador del partit entre el Rayo Vallecano i el FC Barcelona. En acabar el matx, el de Terrassa va expressar la seva satisfacció pel debut i per la victòria. “Des que vaig arribar anhelava el dia del debut. Tot ha estat immillorable”, va explicar. Fent gala de la seva habitual modèstia, va esquivar la pregunta de si la seva aparició havia revolucionat el partit. “M’he sentit molt bé. Tenia moltes ganes. Per fi he pogut jugar i estic molt content d’haver ajudat a l’equip”. Pel que fa a la seva posició al camp va comentar: “He jugat de mitjapunta, però també puc fer-ho a qualsevol de les dues bandes”.

Dani Cárdenas es consolida a la porteria del Rayo Vallecano

En el partit de dimarts, hi havia dos terrassencs sobre la gespa. En la seva segona temporada a la plantilla del Rayo Vallecano, el porter terrassenc Dani Cárdenas (27 anys) ha vist com se li obria la porta de la titularitat. L’egarenc es va enfrontar dimarts al Barça en la tercera jornada de lliga i va acabar rebent un gol del seu amic Dani Olmo i un altre del canari Pedri, que van acabar significant la derrota per 1 a 2 dels d’Íñigo Pérez a mans dels blaugrana, L’equip de Cárdenas no ha començat, però, gens malament la lliga. Ha sumat ja quatre punts en tres jornades gràcies a la victòria per 1 a 2 a Anoeta davant la Real Sociedad i l’empat sense gols en el derbi de la setmana passada al camp del Getafe. Dani Cárdenas està rendint a un gran nivell. En els dos primers partits havia encaixat un sol gol en aquesta lliga.

La temporada passada, Cárdenas va viure a l’ombra del porter titular del Rayo, el macedoni Stole Dimitrievski, que aquest estiu ha marxat al Valencia. Amb prou feines jugava els partits de la Copa del Rei. Ara, per al terrassenc s’obre un escenari ben diferent. Aquest dissabte tornarà a casa, ja que els madrilenys visitaran a les 19.15 l’Espanyol a Cornellà.Dani Cárdenas és un producte de la pedrera del Jabac, d’on va marxar a les categories inferiors del Barça i l’Espanyol. Fa vuit anys va debutar a Segona “B” amb el filial del Levante i en fa quatre que es va estrenar amb el primer equip del conjunt valencià, arribant a les semifinals de la Copa del Rei. Està vivint la seva segona temporada al Rayo.