Cultura i Espectacles

“Estem ben acompanyats pels Minyons”

La creadora, directora i protagonista de la sèrie, Leticia Dolera, explica com s’està afrontant la complexitat dels rodatges

La sèrie “Pubertat” està ambientada en el context cultural de la tradició castellera catalana / QUIM VIVES

“El rodatge està sent molt intens, però estem molt ben acompanyats per la colla de Minyons, que ens han acollit en aquest local espectacular. Ha sigut meravellós descobrir-los”, expressa la creadora, directora i protagonista de la sèrie, Leticia Dolera. L’actriu barcelonina assegura que “tot plegat, estem gaudint molt”, però remarca que les gravacions estan sent intenses, “perquè és una sèrie complexa, amb molts personatges, tres diades castelleres, una revetlla de Sant Joan…”.

Tampoc passa per alt la complexitat del drama que s’exposa. Recordem que “Pubertat” qüestiona si un nen de 13 anys pot ser un agressor sexual i, si ho fos, de qui seria la responsabilitat. En aquest sentit, Dolera manifesta que “és una temàtica delicada, perquè estem rodant amb nens de 13 o 14 anys que mai ho han fet abans. Per això, requereix una cura especial a l’hora de rodar amb menors”. Malgrat tot, sap que tot l’esforç acabarà valent la pena, ja que “la sexualitat és un tema del qual hem de parlar, perquè ens travessa a tots i totes des de ben petits. Vivim en una societat molt pornificada on tot se sexualitza, però al mateix temps, parlar del sexe en termes de vulnerabilitat, d’intimitat, de por i d’autoconeixement és un tabú”.

/ QUIM VIVES

Per què ha estat Minyons la colla castellera escollida per gravar la sèrie? En primer lloc, Leticia Dolera esmenta que “necessitàvem una colla que ens pogués garantir un 3 de 9 amb folre i que estigués prop de Barcelona. També tenen la tradició de ser els primers que van pujar dones al tronc, però això ja és un extra”. Pensa que “una colla castellera és com una petita societat i, per tant, té totes les llums i ombres que puguis imaginar… A més, hi ha una voluntat de tenir una mirada progressista sobre la vida i sobre la manera com es relacionen els membres de la colla. Això m’ha semblat molt inspirador”.

“Pubertat” s’ambienta en el context cultural de la tradició castellera catalana “perquè volia reflectir, en certa manera, aquesta tensió que existeix entre les tradicions i el progrés. La tradició dels castells ens dona certa arrel i una mirada que dona sentit a la comunitat i identitat. Però, a la vegada, van evolucionant”, diu la directora.

“Estem ben acompanyats pels Minyons”
To Top