Comarca

S’haurà de pagar per carregar el vehicle elèctric a Matadepera

Es vol compensar els costos de l’energia elèctrica i fomentar la rotació als punts disponibles

L’Ajuntament de Matadepera posarà en marxa ben aviat el sistema de pagament per a la càrrega de vehicles elèctric. Els punt estan situats a la zona de l’edifici principal de l’Ajuntament i la zona esportiva municipal. Com estava previst, un cop s’ha acabat el període de proves d’aquestes instal·lacions, passaran a ser de pagament.

El preu de recàrrega en estacions municipals que estiguin al padró de l’impost de vehicles de tracció mecànica de Matadepera serà de 0,25 euros/kWh i pels vehicles no inclosos, el preu serà de 0,35 euros/kWh.

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Francesc Llobet, ha explicat al web municipal que “l’objectiu principal de l’establiment dels nous punts de càrrega al municipi era facilitar la mobilitat elèctrica i, passat el període gratuït de prova, s’ha pogut comprovar que s’han incrementat el nombre de vehicles usuaris dels punts de càrrega i, per tant, l’impuls de la mobilitat elèctrica.” Segons expliquen fonts municipals, amb la implementació del sistema de pagament, a banda de compensar els costos de l’energia elèctrica utilitzada en la càrrega, també es fomentarà la rotació de vehicles als punts disponibles, ja que el parc de vehicles elèctrics ha augmentat notablement.

Temps màxim de dues hores

Per poder fer ús del servei, cada vehicle haurà d’aportar els corresponents cables de connexió, segons les seves característiques. Per a la càrrega, caldrà que el vehicle estacioni a una de les dues places senyalitzades específicament i el temps màxim d’estacionament i recàrrega serà de dues hores. Segons l’Ajuntament, no es permetrà l’estacionament si no s’està realitzant una recàrrega. Per fer ús dels punts, prèviament caldrà que els usuaris es registrin a l’aplicació mòbil indicada a l’enllaç QR del punt de recàrrega, o bé, es descarreguin l’aplicació EVcharge (a Google Play o a l’App Store), amb la georeferencia activada. La mateixa aplicació sol·licitarà un mètode de pagament.

L’acció de connexió com la de desconnexió de la recàrrega es realitzarà mitjançant l’aplicació mòbil. El sistema enviarà notificació quan finalitzi el temps de càrrega o quan la càrrega s’hagi completat. L’alta a aquesta plataforma permet a l’usuari fer les recàrregues a la xarxa de punts de recàrrega del municipi, així com a la resta de xarxes integrades en cada moment, d’acord amb les tarifes establertes a cada xarxa. Actualment, la xarxa integrada, és a dir, la xarxa a la qual es podrà accedir amb el mateix usuari registrat a Matadepera són els punts gestionats per Etecnic, que consten a la plataforma.

S’haurà de pagar per carregar el vehicle elèctric a Matadepera
To Top