Terrassa

Les millors vacances… Un punt per a la desconnexió

El “community” egarenc Juanma Medina té un destí molt fixat en els últims estius, l’illa de Gran Canària, un lloc que assegura que l’omple molt i que l’ajuda a desconnectar de la rutina

Els pobles, la gent, la cultura, la gastronomia i molts altres atractius són els que han captivat al terrassenc per repetir viatge a aquesta illa de les Canàries

No són ja unes vacances sinó que s’han convertit en un destí. Així ho explica el “community manager” terrassenc Juanma Medina, quan fa referència a l’illa de Gran Canària, on fa tres anys que viatja per l’estiu. L’any passat, a més, va incorporar una visita a Tenerife i, aquest, ha passat per Lanzarote. És del parer que “no sempre hem de fer grandíssims viatges i recórrer mig món per trobar aquella zona de pau, tranquil·litat i una bona dosi de moviment i oci que tant ens encanta”.

Amb aquest repte, ha trobat una destinació que, recorda, “sempre ens apareixen tan apartades en els mapes del temps o que sentim parlar d’elles quan fan referència a l’hora, que remarquen que és una hora menys”. Un lloc que l’omple “molt”.

Després de destacar el tarannà “obert, amable i hospitalari” dels seus habitants, una gastronomia que “va molt més enllà de les ‘papas con mojo’ o el ‘gofio’” i “una cultura tan interminable i festiva que omple de vida contínuament les places i escenaris de tots els seus pobles”, ressalta la situació climatològica. “Un destí ideal i Gran Canària una illa perfecta”. Amplia aquesta creença, dient que “les set illes són molt diferents entre elles, tot i trobar-se tan a prop les unes de les altres, i perquè a Gran Canària és impressionant el contrast que et trobes en els cinquanta minuts que se sol trigar a passar del nord al sud de l’illa”. I insisteix en la manera de ser de les persones autòctones, una gent que “viu les tradicions i la cultura pròpies de l’illa, té amistat, es mou i sent els seus costums d’una forma oberta i alegre”.

Admet que s’ha deixat “seduir” per la gran varietat de cares que ofereix Gran Canària, en la qual ha comprovat “tot el seu potencial i per què és sempre una terra tan estimada per moltíssima gent”. La part més septentrional és la més tranquil·la i no ha perdut la seva identitat, tot i trobar-se allà la capital, i el sud té moltíssima més marxa i està més enfocada al turisme i les massificacions”, afirma.

Alguns municipis

Menciona municipis, com Agaete que “és preciós”, o Tejeda, que és “meravellós”, o Teror i el seu centre, “amb els seus edificis històrics i la seva església de parets blanques i de pedra fosca”. I Telde, que “en cap moment ha perdut les seves arrels, o el Puerto de Mogán, o Arucas i la seva Parroquia de San Juan Bautista.

També les Dunes de Maspalomas, el Barranco de Guayadeque, la Playa de Puerto Rico, la de Las Canteras, la del Inglés, la de Melenara, la de Tufia o la de Sardina del Norte. “Visiteu-la i estimeu-la i no us en penedireu!”, sentencia.

To Top