Opinió

Una realitat que ens impulsa

Ramon Talamàs i Jofresa, president de la Cambra de Comerç de Terrassa

Convidats per mostrar-los l’àmplia reforma de la nostra seu social com a element cabdal de l’àgora empresarial que perseguim…

i quin espai de coworking va ser cofinançat per la Fundación Incyde, al nostre darrer Comitè Executiu hi van assistir el Sr. Josep Lluís Bonet i la Sra. Imma Riera, presidents i directora general respectivament de la Cambra d’Espanya, organisme rector de l’assenyalada fundació.

Lògicament, la trobada va tenir lloc a casa nostra, fet que remarco puix tenim el costum de rotar les reunions per diferents empreses de la nostra demarcació territorial i així conèixer les seves realitats i possibles necessitats, possibilitant-nos una recurrent revisió de la nostra estratègia i activitats, les quals van ser objecte d’un ampli informe del nostre director gerent Sr. Josep Prats, qui va exposar les múltiples activitats que portem a terme, les quals he estimat convenient resumir-les en aquest article per propiciar el seu coneixement per part de la societat de la qual formem part activa.

El muntant d’ingressos de la Cambra se situarà enguany en el 3,9 milions d’euros import que implica un increment sostingut del 13,67% anual (CAGR) des dels 2,3 milions d’euros amb els que vàrem tancar l’any 2020, realitat que ha estat possible gràcies a la forta dedicació de l’equip professional quin nombre de persones arribarà a una quarantena a finals d’enguany. Dades numèriques amb un component qualitatiu destacable, donat que amb un manteniment lleugerament a l’alça, 2,53% de CAGR, de les activitats amb finançament privat, les activitats amb finançament públic han passat de 0,9 a 2,3 milions d’euros pressupostades per aquest exercici, un 26,8% de CAGR. Increment derivat de l’esforç realitzat per canalitzar programes amb finançament públic, estatal i europeu, en benefici de l’activitat econòmica de la demarcació, realitat que implica també necessitats de circulant, ja que entre la perfecció de les operacions amb la destinació de fons necessaris i el cobrament de la part subvencionada transcorren uns dotze mesos de mitjana.

Com a realitats més destacades cal mencionar la forta aposta de la Cambra per ajudar a la digitalització del teixit empresarial amb tres-cents seixanta-set assessoraments i projectes, vint-i-dues sessions informatives i el digital summit amb el qual vàrem tancar l’any passat, realitats que complementen la gestió activa de fons Next Generation EU pel finançament de proves de concepte tecnològic que hem començat a gestionar a través del Digital Impulse Hub, aliança amb el Segell d’Excel·lència EU i que liderem col·laborant, en aquesta fase, amb les universitats UPC i UOC.

A la part de formació dels anteriors programes, cal sumar-hi altres modalitats dirigides al comerç, jovent, persones de més de 45 anys, emprenedors i activitats per a la sostenibilitat que amb conjunt presenten un cost pressupostat per enguany de quasi uns 1,5 milions d’euros, import que no inclou els grups de formació directiva Plató, derivats també d’un projecte europeu, i quina principal metodologia és l’intercanvi dirigit d’experiències entre iguals no concurrents i que continua sent un dels programes líders de la Cambra, actualment amb sis grups diferents en funcionament.

Seguint l’experiència en la legislatura cameral 2019-2023, el Consell General de Cambres de Catalunya ens ha tornat a designar com a líders de la seva Comissió d’Indústria, realitat que implica estar amatent a les moltes realitats i potencialitats de la indústria a Catalunya, des de les més bàsiques i no menys importants fins a les activitats més avançades tecnològicament per tal de possibilitar que el pes industrial assoleixi el 25% del PIB, objectiu del Pacte Nacional d’Indústria pel 2030, en quina confecció vàrem contribuir-hi amb diverses aportacions i recurrents trobades.

Aquesta comunió amb la resta de cambres, abraça altres objectius i com és lògic la voluntat que s’estructuri definitivament un marc legislatiu cameral necessari. Tot plegat ens obliga a una interacció constant amb les diverses administracions públiques, a les quals expressem les nostres opinions, crítiques quan ho estimem necessari, sobre l’activitat socioeconòmica quina millor perfecció perseguim. Aquesta relació a cops es concreta amb col·laboracions específiques com són l’organització i gestió de campanyes de vals de comerç en l’àmbit municipal o la dels vals escolars en l’àmbit nacional, ambdues amb molt bona acollida per part de la ciutadania i comerços.

Tota aquesta activitat mana dels molts inputs que rebem de la constant interacció amb autònoms i empreses de la demarcació, gràcies a les constants visites que fem com també de les opinions que recollim en el molts actes públics que periòdicament organitzem en el marc del nostre programa Cambra Activa. Vull destacar finalment l’èxit de la nostra darrera edició dels Premis Cambra amb un format novament innovador i del qual aquest mitjà en va fer una àmplia cobertura.

Malgrat que la Cambra ha restat oberta tot aquest agost per atendre necessitats que no fan vacances, lògicament el gruix d’activitats es reprenen ara amb més força si hi cap i a la disposició de tot l’entramat que ens motiva i obliga a excel·lir en les nostres funcions, entre les quals destaca la col·laboració amb la Conselleria d’Empresa i Treball a quin nou conseller, l’Hble. Sr. Miquel Sàmper felicitem públicament, convençuts que la seva experiència, coneixements i tarannà executiu són actius que l’ajudaran en les seves responsabilitats. Bona tornada.

To Top