Terrassa

El Vallès lidera les xifres de rescats a la muntanya

Els Bombers han salvat 51 persones a la muntanya aquest 2024. La segona comarca és el Baix Llobregat amb 48, seguida del Ripollès i el Pallars Sobirà amb 40

Bombers ha rescata 51 persones enguany a la comarca

La comarca del Vallès Occidental ha estat la que presenta, aquest 2024, un major nombre de sinistralitat a la muntanya. Un estudi donat a conèixer pel cos de Bombers de la Generalitat destaca que un total de 51 persones han estat rescatades al Vallès Occidental, fonamentalment en l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. A tot Catalunya, la xifra s’eleva fins als 249.

L’única comarca del país que s’apropa a aquestes xifres és el Baix Llobregat, on han estat rescatades 48 persones. En tercer lloc hi trobem dues comarques eminentment de muntanya, com el Pallars Sobirà i el Ripollès, on Bombers ha salvat 40 persones en el que portem d’any. Les dades es van tancar el dia 6 d’agost.

En tot l’any passat, al Vallès Occidental es van atendre 89 persones que es trobaven en dificultats al medi natural. Al Ripollès se’n van rescatar 99, al Baix Llobregat 95 i al Pallars Sobirà 82.

Crida a la precaució

Per bé que la part central de l’estiu ja ha acabat, els cossos d’emergències fan una crida a extremar les precaucions quan se surti a fer activitats a la muntanya. És fonamental consultar les previsions meteorològiques i tenir molt de compte amb els avisos de ruixats i precipitacions. Cal també fer una bona planificació dels horaris i els recorreguts, per evitar perdre’s, especialment durant les hores amb manca de llum solar. És molt important adaptar les sortides a la preparació física i tècnica de cada persona per controlar així els riscos i evitar accidents que moltes vegades es poden evitar. En cas d’emergència, cal avisar al telèfon 112.

Els salvaments a la muntanya continuen sent els més recurrents. L’any passat se’n van fer 354, 149 entre els mesos de juny i setembre.

To Top