S’han acabat les vacances per a la zona blava a Terrassa. Després de tres setmanes de gratuïtat, els conductors hauran de tornar a pagar per tal de poder estacionar el seu vehicle en les 1.812 places d’aparcament regular que hi ha a la ciutat, controlades per 126 parquímetres.
Com passa cada any, entre el dilluns 5 i el diumenge 25 d’agost no s’havia de pagar per estacionar a la zona blava. Les dues primeres setmanes de gratuïtat s’ha pogut percebre un lleuger descens en l’ocupació d’aquests espais de pagaments que esdevenen de franc el mes d’agost. A partir del dilluns 19, però, l’activitat ha augmentat de forma notable a la ciutat i trobar un lloc per estacionar ha esdevingut una tasca més complicada, tot i no haver de pagar.
Aquest dilluns, la situació tornarà a la normalitat i per aparcar el vehicle als principals eixos urbans caldrà continuar passant per caixa. Molts dels terrassencs que van a treballar en cotxe hauran d’aparcar a partir de dilluns força més lluny del seu lloc de feina Com durant la resta de l’any.
A favor i en contra
La zona blava genera opinions confrontades entre els usuaris. La majoria considera que es tracta d’una mesura instaurada amb una clara intenció recaptatòria. D’altres, però, entenen que és un bon mecanisme per promoure la mobilitat a les vies més transitades, especialment als eixos comercials.
No hi ha un criteri unificat sobre la gratuïtat de la zona blava a l’agost a la resta de municipis. A Sabadell, la gratuïtat s’ha mantingut només fins al 18 d’agost, mentre que a localitats com Sant Cugat i Castellar, tot l’agost és de franc. A Barcelona, d’altra banda, s’ha hagut de seguir pagant en aquelles places pintades de color blau o verd, convertint-se en una de les més restrictives en l’àmbit català, una realitat també aplicable a les localitats de costa.