Terrassa

El pont de l’avinguda de Jacquard recupera la normalitat

Van començar el 18 de març i han constat de l’ampliació de dos a tres carrils de circulació, un nou asfaltat i l’eixamplament de les voreres

Cinc mesos després de l'inici de les obres, ja es pot circular amb total normalitat per aquest tram / Lluís Clotet

Les obres de reparació i millora del pont de l’avinguda de Jacquard ja s’han enllestit pel que fa a la seva superfície. Subvencionades pels fons europeus Next Generation 2, constaven de l’ampliació de dos a tres carrils de circulació (dos en sentit centre i un en sentit contrari, en direcció a l’Escola Industrial), un nou asfaltat i l’eixamplament de les voreres, ara molt més amples, a més de reforçar la xapa que conforma la barana actual de protecció en els trams que estaven més danyats i oxidats. Aquesta actuació va iniciar-se el passat 18 de març i s’ha allargat per un espai aproximat de cinc mesos.

S’han establert dos carrils de circulació en sentit centre i un altre cap a l’Escola Industrial /Lluís Clotet

Les actuacions en l’àmbit superior del pont s’han dut a terme per a la millora del drenatge i impermeabilització del paviment, per tal d’evitar l’entrada d’aigua que provocava greus danys a l’estructura. Encara no s’han concretat i encara continuen els treballs de rehabilitació i reparació dels elements estructurals del pont.

Pel que fa als elements estructurals, és a dir a l’àmbit inferior del pont, es treballa per millorar el drenatge de l’aigua de pluja reconduint l’aigua recollida als embornals i executant tubs de desguàs. També es reparen els elements danyats amb patologies a l’obra de fàbrica, al voladís de formigó armat i a l’estructura metàl·lica, millorant-ne la durabilitat d’aquests elements estructurals i l’aspecte estètic.

El pressupost de licitació total de l’obra per adeqüar aquest pont, l’estructura que creua el parc de Vallparadís, connectant el centre amb els barris de l’est de la ciutat per salvar la barrera orogràfica que suposa el parc, era de 778.273,85 euros.

To Top