Terrassa

Els robatoris a Terrassa han baixat entre un 10 i un 20% el 2024

Policia Municipal i Mossos d’Esquadra ho vinculen a l’increment de la coordinació entre ambdós cossos

A Terrassa, en els sis primers mesos de l’any, els robatoris han experimentat un descens d’entre un 10 i un 20%. L’anàlisi de les dades delinqüencials de l’exercici parcial comprès entre gener i juliol de 2024, en comparació amb el mateix període de 2023, reafirmen la davallada significativa dels fets delictius a la ciutat que s’està produint al llarg d’aquest any. Una davallada que Policia Municipal de Terrassa i Mossos d’Esquadra vinculen a l’increment de la coordinació entre ambdós cossos, així com l’efectivitat de la implementació d’estratègies concretes per abordar les problemàtiques específiques de la ciutat de Terrassa.

Entre les baixades més destacades destaquen les següents:

Robatoris amb força a l’interior de domicili: S’han reduït un 13%. Aquest descens és resultat de l’augment de la presència policial i de les estratègies preventives adoptades.

Robatoris amb força en establiments: Han baixat un 24%. Aquesta disminució s’atribueix a les noves mesures de seguretat implementades en zones comercials en horari nocturn, així com als plans de tancament de la ciutat, que han contribuït a dissuadir els delinqüents d’actuar en aquestes zones.

Robatoris amb força a empreses: Aquesta tipologia ha experimentat una reducció significativa gràcies a l’estratègia de seguretat en polígons industrials duta a terme en horaris en què no hi ha activitat, amb un descens del 28%.

Robatoris amb força a l’interior de vehicle: Han disminuït un 19%, fet que indica una millora en les accions de prevenció i control en els espais públics de la ciutat.

Robatoris violents en espais públics, incloent-hi estrebades: Han baixat un 15%. Aquest descens respon a una major vigilància en zones amb alta concentració de persones i a la ràpida resposta policial.

Estafes: Han caigut un 24%, una reducció que s’explica en gran part per l’increment de la consciència ciutadana sobre l’ús segur d’internet i l’aprenentatge social derivat de l’ús de les xarxes socials. La tasca educativa i les campanyes informatives han estat claus per aconseguir aquest resultat.

Detencions

D’altra banda, cal destacar que les detencions derivades d’incidents i investigacions criminals han augmentat un 21%. Aquesta dada és el resultat de la millora de l’eficiència i l’èxit en l’estratègia coordinada de Policia Municipal de Terrassa i Mossos d’esquadra a l’hora de resoldre incidències, enfocada també en l’estudi de la
multireincidència, una problemàtica que cal abordar també des d’altres institucions i amb una perspectiva integral pel que fa a la seva evolució.

La regidora de seguretat, Patricia Reche, ha valorat molt positivament les xifres “que ens reafirmen la tendència a la baixa que ja vam anunciar en roda de premsa conjunta entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra el mes passat”.

Per a Reche, “aquesta disminució és el resultat d’estratègies elaborades conjuntament entre els cossos policials de la ciutat i, especialment, de la definició i aplicació d’estratègies concretes amb la Fiscalia. Aquestes accions coordinades han tingut un impacte directe en la millora de la seguretat de la ciutat i ens anima a seguir avançant en aquest camí. Som conscients que evitar el 100% dels delictes és molt difícil, però tant la Policia Municipal com el cos de Mossos d’Esquadra continuaran treballant de manera conjunta per continuar reduint aquests percentatges”.

To Top