Diners

Els treballadors d’RD Post, en vaga indefinida per denunciar el retard en el cobrament dels sous

Aquest dimarts està prevista una reunió al Departament de Treball entre els treballadors i els representants de l’empresa per arribar a una entesa

Els treballadors de l’empresa d’enviaments postals RD Post han començat aquesta setmana una vaga indefinida per denunciar que fa mesos que cobren les nòmines de forma parcial i amb retard.

La companyia presta servei als ajuntaments de Terrassa, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i Sabadell, així com d’organismes com TMB, dels quals s’ocupa de l’enviament de notificacions oficials. Segons relata la CGT -que ostenta la presiència del comitè d’empresa-, els 148 treballadors d’RD Post a Catalunya fa un any que cobren els sous amb retard. De la nòmina de juliol, a dia d’avui han rebut tant sols el 30%. La CGT apunta que la vaga té un seguiment del 50% durant la primera jornada i destaca que hi ha treballadors de vacances .

Una vintena de treballadors es van manifestar dilluns davant l’Ajuntament de Terrassa per expressar el seu malestar. La CGT exigeix a l’empresa que concreti quan pagarà el 70% pendent de la nòmina de juliol i que regularitzi la resta de pagaments d’ara en endavant.

Segons el sindicat, RD Post ha pagat íntegrament els salaris als treballadors d’altres regions com València, Palma, Gijón, Almeria i Jaén. L’endarreriment afectaria només les plantilles de la demarcació de Barcelona, així com també els treballadors de Cadis i Madrid.

Aquest dimarts està prevista una reunió al Departament de Treball entre els treballadors i els representants de l’empresa per arribar a una entesa i aturar la vaga indefinida.

Els treballadors d’RD Post, en vaga indefinida per denunciar el retard en el cobrament dels sous
To Top