Terrassa

La més vista del 2024: “Casa en Flames”

La pel·lícula ja acumula 6.700 espectadors al Cinema Catalunya, on encara es pot veure fins almenys el 15 d’agost. Desbanca “La sociedad de la nieve” com el film més vist -ara per ara- del 2024. També supera les xifres del 2023

Des de la seva estrena i fins al passat diumenge -4 d’agost- un totañ de 6.714 terrassencs han vist el film “Casa en flames” al Cinema Catalunya. I en molts de casos, quan s’acaba el film i comença a sonar la cançó de Manel “En la que el Bernat se’t troba”, amb els títols de crèdits, el públic ha esclatat en un aplaudiment espontani.

Un petit fenòmen de masses que, de fet, encara es pot veure- almenys, fins al 15 d’agost. Això fa que ja es doni per fet que superarà la barrera dels 7.000 espectadors.

Aquesta xifra bat diferents rècords. En primer lloc, se situa ara per ara com la pel·lícula més vista a l’equipament del carrer de Sant Pere des de l’inici del 2024. Desbanca a “La sociedad de la nieve”, estrenada el 2023 però amb dades acumulades d’enguany. Superar l’arxiconegut film de J.A. Bayona no sembla poca broma. De fet, demostra que la pel·lícula de Dani de la Orden ha funcionat des del boca-orella, mentre que la de Dani de la Orden ha funcionat des del boca-orella, mentre que la de J.A. Bayona va comptar des de l’inici amb una ampla promoció mediàtica.

Per cert, tots dos són exalumnes de l’ESCAC i tots dos van fer un passi comentat de la pel·lícula amb el públic terrassenc al Cinema Catalunya. En el cas de Dani de la Orden, de fet, va preestrenar el film uns pocs dies abans que es comencés a emetre a tot el territori.

El segon rècord que bat “Casa en flames” és que es converteix en el film més vist en llengua catalana dels darrers anys. Supera de llarg a “Alcarràs”, que el 2022 va ser un tsunami amb 4.800 espectadors.

Un tercer apunt a destacar és que “Casa en flames” supera de lluny el film més vist de 2023, quan “El maestro que prometió el mar” va ser la pel·lícula més vista amb 3.700 espectadors. De fet, pràcticament amb la dobla.

Ara bé, que el film més vist de 2023 assolís una xifra relativament baixa té una explicació. I és que va ser un any amb moltes bones estrenes i un públic repartit, entre films destacats com “El maestro…”, “La sociedad de la nieve”, “Saben aquell”, “Barbie, “El triángulo de la tristeza”…

Boladeras: “Un públic fidel”

Al parer de Rosa Boladeras, regidora de Cultura i responsable de la Societat de Comunicació (de la que penja el cinema), “aquestes bones dades refermen el compromís de comptar a la ciutat amb un cinema públic”.

Emcara més: “Creiem que són una aposta que va més enllà de projectar pel·lícules, sinó de conservar i promocionar un cinema centenari, d’organitzar actes, jornades o presentacions, programar cinema de qualitat, com ‘Alcarràs’ p ara amb la pel·lícula de Dani de la Orden, que ha fet que el Catalunya compti a la ciutat amb un públic fidel i molt interessat en la programació”.

Dificultats per doblar al català

Una de les apostes del Cinema de Catalunya també és projectar films estrangers en llengua catalana. És el cas de “Barbie”, que va tenir més espectadors en català que en castellà.

De fet, el Govern va pactar l’any 2011 amb les grans majors nord-americanes i el Gremi d’Exhibidors l’estrena anual de 25 títols doblats al català. La xifra, però, no s’ha assolit mai, i el màxim van ser 16 pel·lícules l’any posterior a l’acord, segons dades de l’ICEC analitzades per l’ACN.

La més vista del 2024: “Casa en Flames”
To Top