Gent de Terrassa

“El dibuix, a vegades, és gairebé més essencial que la història”

/ Nebridi Aróztegui

Anna Isasa, llicenciada en dret i mare

Després d’acabar els estudis de Dret, va treballar com a advocada durant 10 anys fins que va tenir el seu fill. Llavors va passar a fer-ho d’interina en els jutjats. “Sempre he tingut un esperit de justiciera molt fort i va ser totalment vocacional”, diu. Mentre va exercir d’advocada, es va dedicar, en especial, a temes relacionats amb la família.

“Amor Blau” és el llibre que ha escrit, amb il·lustracions de la Núria Jofresa. “Tinc molt a prop el tema de l’autisme i, quan tens alguna cosa molt a prop, la vida també t’apropa molt a altres experiències en el teu dia a dia”, afirma. Opina que “socialment, l’autisme costa. A ells els costa, però a la societat també i això a les famílies també se’ls fa més farragós”. D’aquí li va venir la inquietud per escriure’l.

“Va ser una necessitat de fer un compte que permetés, sobretot, vincular les famílies amb aquestes criatures, perquè a vegades falten recursos”, subratlla. “És un conte molt petit que inclou pictogrames i que serà el que permetrà aquest moment de connexió amb aquests infants”, manifesta.

Creu que “l’autisme és un espectre gegant i cada infant necessita una cosa diferent i no trobaràs dos casos d’autisme iguals”. Ha volgut que el conte tingués il·lustracions perquè és del parer que “el dibuix, a vegades, és gairebé més essencial que la història”.

A l’editorial, El Cep i la Nansa, li va agradar el conte, però li van dir que l’havia de subvencionar ella mateixa i va engegar una campanya per obtenir els diners que acaba el 12 d’agost.

To Top