Diners

Fabricació additiva per millorar la producció d’automòbils

El centre tecnològic de Terrassa Leitat col·labora en un projecte de la badalonina Procon Systems, companyia líder en l’automatització de processos industrials

Instal·lacions de Leitat a Terrassa / Nebridi Aróztegui

Leitat està immers en un projecte que té l’objectiu de millorar el procés de producció d’automòbils optimitzant la fabricació de les eines utilitzades en processos de segellament de carrosseries, reduint el temps i els costos de fabricació d’aquestes. El centre tecnològic terrassenc col·labora en una iniciativa de la badalonina Procon Systems, companyia líder en l’automatització de processos industrials.

El grup de fabricació additiva de Leitat assessorarà l’empresa en el disseny i desenvolupament de filtres segelladors mitjançant la impressió 3D de materials metàl·lics. A més, s’optimitzarà el procés d’obtenció de les peces i s’obtindrà un demostrador mitjançant tecnologia SLM (selective laser melting), que posteriorment la companyia validarà.

El projecte comença estudiant el catàleg de filtres de Procon, que ja havia estat prèviament redissenyat per Leitat mitjançant fabricació additiva. A partir d’aquí, s’estableixen dos objectius principals. El primer és desenvolupar estratègies de suport per a aquells filtres que ho requereixin. Així, s’incorporaran al mateix disseny de la peça unes estructures amb el mínim material possible, que facilitin la seva fabricació i siguin molt fàcilment extraïbles. El segon, l’optimització de paràmetres de processament SLM.

El desenvolupament d’aquest projecte permetrà a Procon Systems disposar d’un catàleg digital d’aquelles peces que finalment s’hagin desenvolupat per a la seva fabricació mitjançant manufactura additiva, que suposa uns menors terminis d’entrega i uns menors costos de producció.

Fabricació additiva per millorar la producció d’automòbils
To Top