Nou triomf de la selecció espanyola femenina de waterpolo

Les jugadores de Miki Oca han guanyat per 13 a 11 a Itàlia en un partit que no ha sigut gens còmode

L'egarenca Paula Leitón ha treballat de valent en atac, però no ha pogut marcar

Quatre de quatre de la selecció espanyola femenina de waterpolo, que en la darrera jornada de la fase de grups, s’ha desfet d’Itàlia. Les de Miki Oca han guanyat per 13 a 11 i finalitzen aquesta fase com a líders amb 12 punts dels 12 disputats. El partit no ha sigut fàcil, ja que les italianes han oposat resistència en tot moment, però ha imperat la qualitat de les jugadores del combinat espanyol. La selecció del Canadà, quarta a l’altre grup, serà el rival de les espanyoles en els quarts de final, que es disputaran el dimarts vinent.

El primer període ha començat amb molta igualtat i amb les defenses imposant la seva llei. En el minut 5. Anni Espar ha estrenat el marcador i, en els últims instant del quart, Maica García ha establert el 2 a 0 per a les d’Oca.

En el segon quart, Espanya ha fet el 3 a 0, de nou per part d’Espar i ha mantingut els tres gols de renda fins al 5 a 2, però, abans d’arribar al descans, Domitilla Picozzi i Giuditta Galardi han situat el 5 a 4 en el marcador.

En el tercer quart, només començar, Claudia Marleta ha igualat a cinc gols, però Espanya ha reaccionat i ha recuperat una renda de gos gols, amb el 7 a 5, amb gols d’Espar i Judith Forca. Ha tornat a empatar la selecció italiana, amb els gols de Sofia Giustini i Roberta Bianconi, si bé, Elena Ruiz i Bea Ortiz, han recuperat l’avantatge del conjunt espanyol i s’ha acabat el tercer quart amb un 9 a 7 a favor seu.

En el darrer quart, i després d’un intercanvi de gols, Espanya ha tornat a situar-se amb una renda de tres gols, fins al 12 a 10. Ha marcat Itàlia, però l’egarenca del CN Terrassa Isa Piralkova ha aconseguit el 13 a 10 a poc per arribar al final de l’encontre. Itàlia ha tornat a marcar, però no hi ha hagut temps per a més.