Terrassa

ERC diu “sí” al pacte per investir Salvador Illa

Gairebé el 75% de la militància d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Terrassa ha votat aquest divendres a la consulta telemàtica

Gairebé el 75% de la militància d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Terrassa ha votat aquest divendres a la consulta telemàtica organitzada pel partit per validar, o no, el preacord al qual havien arribat els dirigents de la formació amb el PSC per investir el socialista Salvador Illa com a president de la Generalitat. Els resultats per assemblees locals no estan desglossats, però els afiliats a tot Catalunya van donar suport al pacte amb un 53,5% dels vots. El 44,8% va votar “no”.

Isaac Albert, president local d’Esquerra, ha valorat els resultats després “d’unes setmanes molt complicades” en les quals els dirigents no es reconeixien en la militància. Amb la jornada d’ahir, ERC “recupera una mica l’autoestima després d’un procés molt constructiu”.
“Gent molt propera a mi ha votat ‘no’ però estaven disposats a assumir el resultat i continuar treballant”, va declarar Albert a aquest diari. “Havíem de gestionar una realitat legítima sortida de les urnes, i no podíem defugir aquesta responsabilitat. Som peça clau i no podíem dimitir. L’acord és molt bo. Entenc que sorgissin dubtes sobre si es faria efectiu, però aquest argument no és suficient. La por no ens podia paralitzar. Si no, mai faríem res, i en política els pactes estan per complir-se”. A més, “no és cert que els socialistes no els hagin complert, i els exemples són múltiples: la llei d’amnistia, els indults, el traspàs de Rodalies o la reforma del Codi Penal”.

La tinent d’alcaldia d’ERC a Terrassa, Ona Martínez, ha destacat que “la militància d’Esquerra Republicana ha protagonitzat un procés de deliberació i decisió, de democràcia interna, exemplar. Hem parlat, debatut i reflexionat. I avui hem decidit. Avui el partit ha guanyat, hi ha guanyat tota la gent d’ERC, independentment del vot de cadascú”, Martínez ha afegit que “també hi guanya el país. Ha guanyat un sí a la sobirania fiscal per poder invertir més en els millors serveis públics, més en escoles, més en hospitals, més per al català, més per a habitatge, més per a cultura, més per a les empreses i autònoms… Un sí per continuar avançant en la resolució del conflicte, en la construcció d’una república justa. Un sí per la justícia social. Un sí per a la gent i per al país. I això és el que sempre ens mou a ERC: això no va del nostre partit, va del nostre país”. I ha clos que “a partir d’aquí, no s’acaba res. Comença tota la feina!”.

ERC diu “sí” al pacte per investir Salvador Illa
To Top