Terrassa

Les millors vacances… Escapada a casa dels Beatles

“És difícil triar entre tots els anys que he marxat de vacances”, perquè totes tenen els seus moments feliços i alguns no tant, però “el fet de no dependre del rellotge ja fa que et sentis a gust vagis on vagis”, afegeix l’egarenca Rosa Maria Andreu Creus, pintora i urban sketcher. No acostuma a marxar molt lluny i un dels llocs que li agrada visitar és Andorra, “pels molts atractius que té”.

No el veu com només per anar-hi a fer compres i sosté que, darrerament “els preus són molt similars als d’aquí”, encara que hi pots trobar varietat de productes francesos i d’altres països. Hi ha altres factors que influeixen en el seu afany per anar-hi. “Fa una temperatura molt agradable i m’agrada caminar pels seus boscos, tan nets”, assegura.

Explica que es poden fer excursions de tota mena i dinar en una de les nombroses àrees de pícnic que hi ha repartides per totes les parròquies, com la Massana, Ordino o Encamp. “El parc natural de Sorteny és preciós, encara que últimament hi va molta gent”, manifesta.

Procura visitar el país veí a les últimes setmanes d’agost. “Si les pluges han sigut generoses, ja es poden començar a trobar rossinyols, rovellons i algun cep”, diu. Des de petita que és una gran aficionada a collir bolets, revela. També troba gerds i nabius i, “per descomptat les flors, que són abundants i em dedico a fotografiar-les per al meu arxiu”. És molt aficionada a fer fotografies de flors i, la botànica, és una de les disciplines que l’atrauen molt.

Fa dos anys, però, l’aventura va variar de destí i, juntament amb el seu fill, van prendre la decisió de visitar Anglaterra i Gal·les. “Vam fer una ruta d’una setmana per diferents ciutats”, com Londres, Yorkshire, Liverpool, Chester o Cambridge. “Em va agradar molt, però la veritat és que, amb aquests viatges veus moltes coses, però no descanses fins que arribes a casa”, comenta. És a dir, són vacances, sí, però amb un esperit diferent, on el descans passa a segon pla.

Tot molt bonic

Li va semblar tot “molt bonic”, si bé no va quedar gaire satisfeta amb el menjar. “T’has de fer el càrrec que és de supervivència”. En general, la sensació és que li va faltar una mica de temps. “De Londres, on només vam estar dos dies, no vam poder veure gaire cosa”. Això sí, d’aquell viatge li va quedar un desig que, algun dia, espera poder complimentar.

“Vull tornar a Liverpool, bressol dels Beatles”. Considera que aquesta localitat, del nord-oest d’Anglaterra i pertanyen al comtat de Merseyside, “és una ciutat plena de música, de museus i em va encantar”.

To Top