Cultura i Espectacles

“Temps de canvis” i noves vides

Litus publica dimarts nova versió amb la també terrassenca Gemma Humet

Els músics terrassencs Litus i Gemma Humet / Lluís Clotet

Un dels temes més cèlebres i aplaudits de Litus tindrà a partir de dimarts una nova versió. Es tracta de “Temps de canvis”, una cançó que el músic terrassenc va publicar per primer cop ara fa 14 anys i que la cantant de Súria Beth Rodergas va contribuir a popularitzar.

Carlos Ruiz Bosch, conegut artísticament amb el nom de Litus, la va incloure el 2010 en el seu tercer àlbum, “Maleta de pedres”. N’era el “track” número 10.

Aquell mateix any, la composició de l’egarenc va passar a formar part també del primer disc en català de Beth, “Segueix-me el fil”. Aquell era el seu tercer àlbum d’estudi, després d’haver quedat tercera en la segona edició d’“Operación Triunfo” i d’haver publicat “Otra Realidad”, en castellà, i “My own way home”, en anglès, i la bagenca va decidir adoptar la composició de Litus amb una nova versió que va ajudar a difondre-la.

El terrassenc la va tornar a gravar el 2020, deu anys després de treure-la per primer cop, i la va publicar com a senzill, donant-li una nova vida. Litus, que molts coneixeran per haver estat el cantant de la banda del programa d’Andreu Buenafuente “Late Motive”, explicava aleshores que es tractava d’una peça que havia escrit feia molts anys viatjant per l’Empordà, rodejat de bons amics i de la seva guitarra blava, la Betty Blue. “És una cançó que vaig escriure per a mi, com a teràpia personal, sense pensar si la gravaria mai”, deia. I afegia: “amb els anys s’ha convertit en una de les meves cançons preferides, de les quals em sento més orgullós d’haver escrit”.

“Impossible oblidar la fantàstica versió que va fer la Beth; la va dignificar i la va donar a conèixer a molta gent. Crec que és un bon moment per reivindicar aquesta cançó que només vol desitjar el millor a l’hora d’encarar els canvis que tard o d’hora hem d’afrontar a la vida”, assenyalava també aleshores.

Doncs bé, de no saber a si l’enregistraria mai, a tenir-ne un munt de versions i noves vides. La pròxima, la que adquirirà dimarts vinent, 6 d’agost, quan el públic la pugui escoltar en la veu de Litus i la d’una altra cantant terrassenca de renom: Gemma Humet.

Els dos egarencs van gravar-la ara fa dos anys i Ruiz “la guardava com un tresor”, ha explicat ara a les seves xarxes socials. “És un honor cantar-la amb tu, Gemma. Gràcies de tot cor”, ha escrit ell. “Quina il·lusió. Per fi veurà la llum!”, ha comentat ella.

To Top