Tres de tres d’Espanya, que ha superat a Sèrbia per 15 a 11

La selecció masculina de waterpolo lidera amb solvència el grup “B” després de guanyar els seus tres primers encontres

Bernat Sanahuja ha marcat dos dels gols del conjunt que prepara el tècnic David Martín

Amb el triomf per 15 a 11 contra Sèrbia, la selecció espanyola masculina de waterpolo ha sumat nou punts en tres partits, i continua liderant el grup “B”. Els de David Martín han anat sempre per davant en el marcador i, tot i que el conjunt serbi ha empatat algunes rendes de tres gols en diverses ocasions, han acabat guanyant merescudament aquest encontre. El pròxim compromís de la selecció masculina serà aquest dissabte, a partir de les 10.30 hores, davant del combinat del Japó, que encara no ha sumat cap punt.

En els inicis del primer quart han passat poques coses, però, a partir del primer gol de la selecció espanyola, tot s’ha animat. El porter Eduardo Lorrio ha servit en llarg a Felipe Perrone, que ha establert l’1 a 0. Els serbis han reaccionat de pressa i, Nikola Jaksic, amb un bon tir, ha igualat el resultat. Unai Biel, després d’una bona combinació dels de Martín, ha tornat a avançar al seu equip, però, de seguida, Sèrbia ha tornat a empatar, en aquesta ocasió per mitjà de Milos Cuk.

En els últims segons d’aquest primer quart, hi ha hagut tres gols més. Sergi Cabanes, quan faltaven 41 segons, ha assolit el 3 a 2, però, a la següent acció, ha igualat Nemanja Ubovic. A sis segons per a la conclusió d’aquest període, el terrassenc Bernat Sanahuja ha establert el 4 a 3.

En el segon quart, Espanya ha marcat dos gols, per part de Martin Famera i Alberto Munárriz, i ha situat el resultat en un 6 a 3. Però el conjunt serbi, amb un parcial de 0 a 3, ha igualat el marcador. Jaksic ha aconseguit el 6 a 4 i, després d’una rematada al pal de Famera, Dusan Mandic i Cuk, de penal, ha equilibrat el partit amb el 6 a 6. A set segons per arribar al descans, Munárriz ha restablert l’avantatge dels de Martín, amb el 7 a 6.

A l’inici del tercer període, Perrone ha tornat a encertar davant de la porteria de Sèrbia i, més tard, l’egarenc Álvaro Granados, de penal, ha assolit el 9 a 7 per al seu equip. Poc després, Mandic ha retallat distàncies, però Álex Bustos ha recuperat la renda de tres gols per a la selecció espanyola, amb el 10 a 7. Nikola Dedovic ha tornat a marcar per al conjunt serbi i, després d’opcions de gol per als dos equips, sense que cap encertés, Mandic ha tornat a marcar, establint el 10 a 9 amb què ha conclòs aquest tercer quart.

El partit s’ha posat molt de cara per als interessos del conjunt masculí al principi del quart període. Els jugadors terrassencs Bernat Sanahuja i Álvaro Granados, amb un gol cadascun, ha fet pujar el 12 a 9 en el lluminós. Una altra vegada, els de Martín s’han posat amb tres gols per sobre de Sèrbia, però Mandic, de penal, ha aconseguit el 12 a 10.

Perrone, després d’un servei de Granados, ha marcat el 13 a 10 i, si bé Ubovic ha tornat a reduir distàncies, els de Martín han marcat de nou, en aquesta oportunitat mitjançant un bon llançament del mateix Granados. El terrassenc, poc després, ha arrodonit el resultat per al seu equip, amb el 15 a 11 definitiu.