La selecció masculina de waterpolo va sotmetre a la potent Hongria

Els de David Martín, que dimecres s’enfrontaran al combinat de Sèrbia, són líders en solitari del grup “B”

Bernat Sanahuja va ser l'autor del segon gol del seu equip contra els hongaresos

Magnífica victòria de la selecció espanyola masculina de waterpolo, que va superar a una de les seves bèsties negres, el combinat d’Hongria, per 10 a 7. Els de David Martín van fer un partit molt ambiciós i van saber trobar el camí per imposar-se a una selecció que ha guanyat la medalla en uns jocs Olímpics en nou ocasions, i que va impedir la medalla de bronze d’Espanya a la final de consolació de Tòquio.

Els de Martín van començar amb moltes ganes i amb una defensa molt agressiva sobre els atacants del conjunt hongarès. En el minut 5, Alberto Munárriz va fer el primer gol d’Espanya i, dos minuts després, i amb un potent tir, l’egarenc del CN Atlètic Barceloneta Bernat Sanahuja va establir el 2 a 0, resultat del final d’aquest primer quart.

En el segon període, Hongria va retallar diferències aviat. Munárriz va estar a punt del tercer de la selecció masculina, però, de seguida, Vice Pal Vigvari, amb una precisa vaselina, va igualar el marcador amb el 2 a 2. Tot i aquesta petita remuntada dels seus rivals, els jugadors espanyols no es van conformar i Sergi Cabanes va marcar el 3 a 2 uns instants més tard. A 35 segons per arribar al descans i, en superioritat, Hongria va tornar a empatar, per mitjà de Gergo Zalanki, però tot no estava acabat, ja que, a un segon per al final del segon quart, Marc Larumbe va assolir el 4 a 3.

En el tercer període, l’egarenc Álvaro Grandos va rematar al pal, poc abans del 5 a 3, obra de Munárriz. Van contestar els hongaresos, amb el 5 a 4, però Granados, amb un gol de penal i un altre de jugada, va fer pujar el 7 a 4 en el lluminós. Hongria, tanmateix, no es rendia i va fer un parcial de 0 a 2, situant el 7 a 6 en el marcador. Abans del final d’aquest quart, Miguel de Toro va establir el 8 a 6.

A l’inici del quart definitiu, Martin Famera va assolir el 9 a 6, després de rebre una gran assistència de Sanahuja. I, tot i que el combinat hongarès va aconseguir el 9 a 7, Larumbe va tornar a encertar i va situar el definitiu 10 a 7, que suposa el lideratge en solitari dels de Martín en el grup “B”, amb sis punts. Sèrbia, aquest dijous, a partir de les 12.05 hores, serà el pròxim contrincant de la selecció espanyola.