Primera derrota de la selecció femenina de hockey

Les de Carlos García Cuenca han plantat cara davant de la potent Argentina, però han acabat perdent per un ajustat 2 a 1

Una acció de l'encontre entre el combinat espanyol femení i la selecció d'Argentina / RFEH

Primera derrota de la selecció espanyola femenina de hockey, que ha caigut per un ajustat 2 a 1 contra Argentina. Les de Carlos García Cuenca han oposat resistència contra una de les favorites per penjar-se alguna medalla, però els intents finals no ha donat resultat i han acabat perdent. El pròxim compromís d’Espanya serà aquest dijous, davant de Sud-àfrica, en un matx que s’iniciarà a les 17.30 hores.

El primer quart l’han dominat les sud-americanes davant d’una selecció espanyola que s’ha defensat amb intensitat. En el minut 5, Maria Granatto ha rematat fora i ha replicat de seguida Alejandra Torres-Quevedo per part de les de García Cuenca, però la portera d’Argentina, Cristina Consetino, ha evitat el gol. En la següent acció, i en una jugada de penal-córner, les àrbitres han assenyalat un stroke favorable a l’equip argentí que Agustina Gorzelany s’ha encarregat de transformar. Després, les argentines han tornat a disposar d’un penal-córner que la portera de l’Atlètic Clara Pérez ha refusat.

En el segon quart, i en el tercer penal-córner favorable al conjunt sud-americà, ha arribat el 2 a 0, en una acció combinada que ha acabat concretant Eugenia Trinchinetti. El segon gol en contra ha esperonat a les de García Cuenca que han llançat quatre penals-córner sense conseqüències, si bé, en el barrer, Belén Iglesias ha rematat al pal.

En el tercer quart del partit, i en el minut 4, Espanta ha tingut un stroke a favor que Lola Riera ha convertit en un esperançador 2 a 1. Ha sigut el millor quart de l’equip femení, que ha pogut marcar en un nou penal que Consetino ha aturat, després del tir de María López. La reacció de les argentines no s’ha fet esperar, però Clara Pérez ha resolt amb èxit els seus intents en sengles penals.

La millor opció per a les de García Cuenca ha estat una rematada de Begoña García que, de nou, ha rebutjat la portera del conjunt argentí Blanca Pérez, a punt de la conclusió del tercer període, ha rematat massa alt. En el quart període, la selecció espanyola femenina ho ha provat amb energia, si bé no ha tingut l’encert necessari. Les opcions més clares per poder empatar han arribat poc abans del final del partit, en una doble ocasió. Lola Riera, en el setè penal-córner del seu equip, s’ha trobat de nou a Consetino sota els pals. La portera ha tornat a evitar la posterior rematada, en aquest cas de Patricia Álvarez.