Espanya es carrega la totpoderosa selecció dels Estats Units

Les de Miki Oca s’han imposat a les nord-americanes, les grans favorites per a la medalla d’or d’aquesta competició

La boia terrassenca de la selecció espanyola femenina Paula Leitón ha marcat un gol / COE

Una brillant selecció espanyola femenina ha vençut els Estats Units per 11 a 13 a la segona jornada de la fase de grups de waterpolo als Jocs Olímpics de París. Les de Miki Oca ha imposat el seu millor joc davant les nord-americanes, guanyadores de l’or en les tres últimes edicions dels Jocs. Tot i que han començat per sota en el marcador, les jugadores del conjunt en què el tècnic egarenc Jordi Valls és el segon entrenador, han sabut respondre i han acabat superant a una de les seleccions favorites per endur-se la competició.

L’actual campiona olímpica ha començat marcant de seguida, amb un gol de penal que ha transformat Maggie Steffens, però les de Miki Oca no s’han espantat i, en menys d’un minut, han igualat amb un bon gol d’Elena Ruiz. El combinat dels Estats Units, tanmateix, ha mantingut un alt ritme de joc i ha aconseguit dos gols més, obra tots dos de Jordan Raney. Maica García, abans de la conclusió, ha escurçat distàncies, situant el 3 a 2 en el lluminós.

En el segon quart, la selecció espanyola ha ofert els seus millors moments. Judith Forca ha marcat l’empat a tres gols i, poc després, Pili Peña, jugadora del CN Terrassa, ha marcat el 3 a 4. Ha empatat el conjunt nord-americà, però el combinat espanyol femení ha fet el 4 a 5, en un penal convertit per l’exjugadora del CN Terrassa, Bea Ortiz.

Abans del descans, de nou ha equilibrat el resultat l’equip dels Estats Units, però, Maica García ha recuperat l’avantatge per a les de Miki Oca. Judith Forca, abans del descans, ha pogut fer el setè de la selecció espanyola, però el seu tir ha anat al pal de la porteria defensada per Ahsleigh Johnson.

El tercer quart ha sigut apoteòsic per a les jugadores d’Espanya. Paula Crespí ha marcat el 5 a 7 i, si bé les nord-americanes han tornat a encertar en atac amb el 6 a 7, Bea Ortiz, pletòrica, ha situat el resultat en un esperançador 6 a 11, marcant quatre gols consecutius.

Els Estats Units han reaccionat i, amb dues dianes, una de penal, han recuperat terreny amb un parcial de 3 a 0, fins a situar el 9 a 11 en el lluminós, amb què s’ha arribat a la finalització d’aquest tercer període.

A l’últim quart, la selecció espanyola femenina ha pogut augmentar la seva renda amb un penal que Elena Ruiz ha llançat al pal de la porteria dels Estats Units. Kalweigh Gilchrist, aviat, ha aconseguit superar a la portera Martina Terré i ha situat el 10 a 11 en el marcador.

A 51 segons per a la conclusió, la portera de la selecció espanyola ha aturat un penal a Maddie Musselman, abans que la terrassenca Paula Leitón sentenciés amb el 10 a 13. Les nord-americanes han obtingut un gol més, però sense temps per a més.