Terrassa

Nit de vigília de les dones contra la violència masclista

Aquest estiu en només 16 dies de juny i juliol han mort a Espanya 14 dones assassinades per les seves parelles, marits o exmarits. Una onada de feminicidis que ha quedat a l’opacitat, i que els col·lectius feministes han decidit denunciar alçant la veu per dir “prou”. Ho ha fet convocant una “Nit de Vigília” que es va celebrar dijous a diverses ciutats i pobles d’Espanya i també a Terrassa.

A la ciutat, la iniciativa va convocar representants de diferents col·lectius de dones i feministes al Raval, a partir de les 10 de la nit, on van fer una performance amb ciris i en la que es va donar lectura a l’insuportable llistat de dones assassinades, també dels infants morts víctimes de la violència vicaria.

“Fartes de violència masclista”. Per elles, per nosaltres, per tu” és el lema de la convocatòria, a la que s’han adherit prop de dues-centes agrupacions i associacions de dones d’arreu i a la que s’hi han sumat organitzacions i associacions socials, sindicats i alguns partits i institucions.

A les concentracions es va donar lectura a un manifest que exigeix el compliment de les lleis vigents per garantir la protecció a les dones amenaçades; que no es retalli la Llei contra la violència de gènere i que es millorin les mesures, que s’actualitzin tenint en copte la realitat. “Cada dona morta és un fracàs social”, recorden.

To Top