Terrassa

Els comerciants de Can Palet s’uneixen en una nova associació

L’entitat, que s’ha constituït aquest mes de juliol, compta amb 35 membres

Representants de l'Ajuntament i de la nova associació, aquest dilluns a Can Palet / L. M.

L’associacionisme comercial agafa embranzida a Terrassa. Després de les revifades Can Boada i Sant Pere, ara són els botiguers de Can Palet els que presenten la seva nova entitat. S’ha constituït aquest mes de juliol i ja compta amb un total de 35 socis de diversos sectors en un barri que disposa d’un centenar de comerços.

“L’associació ha estat creada després de molt de temps d’hibernació. Tant els membres actuals de la junta com l’Ajuntament entenem que serà molt més fàcil si fem una empenta conjunta al comerç”, ha comentat aquest dilluns Mònica Cirera, presidenta de la nova organització, que es va començar a forjar ara fa tres mesos. I és que el barri havia tingut una de les associacions de comerciants més potents de la ciutat. Havia nascut el 1993 i havia arribat a tenir un centenar de membres, però cap al 2010 es va dissoldre.

La nova entitat neix amb aires renovats i amb la voluntat de vetllar pels interessos comuns de comerciants i empresaris, promoure millors condicions per al comerç i facilitar-ne “dins de les nostres possibilitats la creació de nous i la subsistència i potenciació dels actuals; gestionar davant les administracions públiques, col·laborant amb aquestes, amb quantes qüestions afectin la millora de qualitat de vida del comerç i dels empresaris; i establir aliances amb altres associacions per créixer i defensar interessos comuns”, ha explicat Cirera.

L’associació ja ha posat en marxa un sistema de promoció d’ofertes comercials (canviaran cada mes), a través d’un codi QR consultable a les portes de les tendes. Per impulsar i donar a conèixer els comerços del barri, tenen també la intenció de treure les botigues al carrer i organitzar algunes fires, unes tres a l’any, “diverses trobades i jornades per dinamitzar el comerç i que aquest barri estigui més viu”, així com una “gran campanya de Nadal”.

L’Ajuntament de Terrassa ha donat suport a la creació de l’Associació de Comerciants de Can Palet, a través del Servei de Comerç i amb la col·laboració del Servei de Qualitat Democràtica.

Noves entitats en perspectiva a altres barris

Aquest dilluns, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha qualificat Can Palet com “un barri amb molta història, trajectòria i personalitat”. Ha recordat que “els anys 90 havia tingut una associació de comerciants forta” i ha assenyalat que “no era lògic que avui, amb totes les incerteses que hi ha en l’àmbit del comerç, no tingués una associació”.

El primer edil ha assegurat que des del govern municipal volen “reforçar al màxim aquest comerç urbà i de proximitat, que és el que dona sentit a la ciutat, el que dona identitat, que cohesiona i que vertebra” i que mantindran una interlocució directa amb totes aquestes associacions que ja existien o que s’estan creant de nou, parlant de comerç però també d’altres qüestions que afecten els barris com la seguretat, la mobilitat, les zones blaves, la via pública, etc.

Ballart ha indicat que un dels objectius d’aquest mandat és el de reforçar l’associacionisme comercial als barris. Ha recordat la constitució d’una entitat l’any passat a Can Boada i una de nova aquesta primavera a Sant Pere i ha avançat que n’hi ha dues més en perspectiva: una al Roc Blanc i una altra al Districte 2.

Els eixos comercials revifen i ja són motors als barris

To Top