Terrassa

Merche Romero, trabucaire d’honor de Terrassa

Dos vegades pionera, al futbol i com a dona trabucaire d’honor

Després de la recreació històrica dels fets del 22 de juliol de 1872 “Com es pot fer amb aquesta calor la Guerra Carlina?” i la cercavila dels trabucaires, que ha finalitzat a la Plaça Vella, s’ha fet saber que la trabucaire d’honor d’aquest any és una dona, Merche Romero.

La guardonada ha estat una de les jugadores pioneres en el món del futbol femení. Durant l’acte, se n’ha destacat el seu paper com a impulsora del futbol femení en “un moment en el qual això era molt difícil”. Merche Romero va començar a jugar al Barça com a centre-campista i, més endavant, com a portera. Després, va continuar la seva trajectòria al club, implicada com a entrenadora i, fins i tot, com a presidenta.

Romero ha expressat així la seva satisfacció: “Estic molt contenta perquè, a més de ser trabucaire d’honor, se n’han recordat de la dona. Sóc la primera dona que han escollit i n’estic molt contenta. Ho estic tant per ser pionera del futbol, com per ser pionera com a dona trabucaire d’honor”.

Merche Romero ha recordat quan les jugadores no cobraven i s’havien de pagar elles mateixes l’equipació i invertir en el seu equip. Per això, està molt satisfeta de l’evolució del Futbol Club Barcelona Femení, sobretot en els darrers anys: “Si m’haguessin dit que les nenes han arribat on han arribat, no m’ho creuria. Jo tinc 82 anys, no sóc una nena. Arribar a aquesta edat i veure tot això, doncs m’encanta i estic molt satisfeta d’haver obert les portes a les nenes, que avui en dia estan aquí”.

Romero ha recordat que va ser el Barça el que va obrir les portes al futbol femení i ha assegurat que, aquest any, la pilota d’or també se l’emportarà una jugadora del Barça: “El Barça ha sigut el que ha obert les portes de tota Europa, amb la Putellas i l’Aitana. Tenim tres pilotes d’or i aquest any en tindrem quatre, perquè aquest any l’Aitana també tindrà pilota d’or. Vull dir que, de cinc pilotes d’or, en tenim quatre”.

La trabucaire ha fet el tret d’honor, respectant la tradició, i, després ha participat en un ball col·lectiu.

Merche Romero, trabucaire d’honor. FOTO: Nebridi Aróztegui

To Top