Diners

La Cambra genera una comunitat de joves emprenedors amb el seu Summer Bootcamp

La segona edició de la iniciativa estival de l’entitat ha comptat amb la participació d’una vintena de vallesans

Imatge de grup amb els participants del Summer Bootcamp 2024 en l’acte de lliurament de diplomes

La Cambra de Comerç de Terrassa fa un molt bon balanç de la segona edició del Summer Bootcamp de competències emprenedores. L’entitat assegura que ha cobert totes les expectatives dels joves participants i també del servei d’Emprenedoria de la corporació terrassenca, organitzador de l’activitat. De fet, des d’aquest servei expliquen que “la taxa d’abandonament ha estat del 0% i els assistents, en acabar el Bootcamp, demanaven per a pròximes edicions més hores de tallers i sessions”. També des d’Emprenedoria es destaca com aspecte rellevant i positiu que “s’ha creat vincle entre els participants. Tenim ja una comunitat de joves emprenedors i emprenedores sorgits del Bootcamp. Des del servei pensem a crear un espai alumni.

El Summer Entrepreneurship Bootcamp 2024, en competències emprenedores per a estudiants universitaris i d’FP, reunia en la seva segona edició, celebrada del 8 al 12 de juliol, una vintena de nois i noies. L’origen dels participants ha sigut sobretot Terrassa, seguit dels municipis de Rubí, Sant Cugat i Matadepera. El Summer Bootcamp 2024, igual que en el cas de la primera edició, ha estat dissenyat íntegrament per la Cambra de Comerç de Terrassa, dintre del programa España Emprende, cofinançat pel Fons Social Europeu.

La Cambra de Terrasssa és l’única a Catalunya que aborda el procés i metodologia emprenedora per a joves amb un enfocament global, de 360°, des de la idea embrió fins al pla d’empresa i el llançament. El programa proposa una immersió de 30 hores intensives, entorn de la metodologia i les competències emprenedores. Els estudiants que hi participen s’endinsen en el cercle emprenedor amb diferents tallers i dinàmiques de joc.

Focalització en nova emprenedoria

Aquest Bootcamp forma part de les iniciatives que desenvolupa la Cambra de Comerç de Terrassa en el foment de la nova emprenedoria, i per fer de la cultura emprenedora una visió accessible a totes les persones amb un projecte de negoci. La Cambra de Comerç de Terrassa és una de les cambres catalanes amb una major focalització i especialització en el foment de la nova emprenedoria. En aquest sentit, ampliar el ventall de suports als nous emprenedors i les Start-up és una aposta estratègica i diferencial de l’entitat.

To Top