Terrassa

Les tarifes de l’aigua s’adaptaran a la diversitat familiar

La modificació de l’ordenança fiscal per a l’any 2025 afectarà sobretot a les famílies amb infants amb custòdia compartida o d’acollida

En les ordenances fiscals per a l’any 2025 de l’Ajuntament s’incorporaran canvis en la tarifa de l’aigua perquè les famílies amb infants amb custodia compartida o nens i nenes en acollida se’ls hi apliqui un factor de correcció per adaptar el cost del servei de subministrament al perfil real de la família i de cada habitatge. La proposta, que serà presentada i debatuda en el procediment d’elaboració de les ordenances fiscals per al proper any, previst per al quart trimestre d’aquest any 2024, es començaria a aplicar l’any vinent. La regidora de Cicles de l’Aigua, Patricia Reche, explica que “aquesta adaptació permet tenir en compte la diversitat de famílies i la varietat de casuístiques que hi ha a nostra societat, per continuar avançant en la nostra voluntat de ser més justos i equitatius en l’accés a un dret com és el de l’aigua”.

Concretament, la proposta de l’Equip de Govern és que aquelles famílies amb infants amb custodies compartides puguin presentar una declaració responsable on s’informi, per part dels progenitors, que s’han separat i no tenen convivència conjunta i que els fills viuen el 50% del temps als respectius habitatges a la ciutat. Amb aquest procediment se’ls hi aplicaria un coeficient del 0,5% en el padró municipal a cada un dels habitatges, en el cas que ambdós estiguin situats a Terrassa. Aquesta sol·licitud tindria una vigència d’un any i es renovaria anualment. En el cas d’aquelles famílies amb infants en acollida, s’haurà de presentar un certificat de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) especificant el nombre d’infants en acollida, perquè aquests s’incorporin al nombre de persones empadronades a l’habitatge.

Les tarifes de l’aigua s’adaptaran a la diversitat familiar
To Top