Terrassa

Crespinell s’integra a la xarxa municipal de menjadors de Terrassa

L’Ajuntament intentarà que l’escola ja disposi de servei el curs vinent

Infants dinant en un menjador escolar de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Com l’Escola d’Educació Especial Crespinell ja forma part de la xarxa de centres de la Generalitat, i com la competència de menjadors escolars a Terrassa la té l’Ajuntament, l’escola s’incorporarà al llistat municipal del model municipal. En principi, tal incorporació serà efectiva en el pròxim curs, el 2024-2025, però no està del tot clar.

No està del tot clar perquè la integració en la xarxa del Departament d’Educació es va fer oficial fa unes poques setmanes, al juny, i és possible que no doni temps. Així s’ha subratllat aquest dimecres en la reunió de la comissió informativa de Promoció Econòmica i Educació celebrada a l’Ajuntament, en la qual s’ha donat compte d’aquest assumpte.

L’Ajuntament intentarà que l’escola ja disposi de servei el curs vinent, però no està clar que sigui així

El punt inclòs en l’ordre del dia, el més destacat, es referia a l’acceptació de la incorporació de l’escola en el llista de centres de Terrassa dels quals l’Ajuntament te la competència delegada en matèria de menjador escolar, a partir del curs 2024-2025 “i per un termini indefinit“.

Un pla B

La comissió ha avançat que l’expedient s’elevarà a ple i s’aprovarà, però també ha debatut la incertesa que encara sobrevola sobre aquest procés. L’Ajuntament treballa “per a un pla B” per si no arriba a temps. L’important, en paraules de Joan Salvador, regidor d’Educació, és que els usuaris de Crespinell “tinguin un plat a taula” a partir del 9 de setembre, sigui d’una forma o una altra.

El passat 5 de juny, Crespinell va anunciar que deixava de ser una societat cooperativa per esdevenir un centre públic a partir del proper curs 2024-2025. Elvira Ubach, la presidenta de la cooperativa, va assegurar que l’escola preservarà la seva identitat com a institució d’educació especial. No obstant això, com a cooperativa no podia ampliar les seves places, però com a centre públic, sí. Fer-ho era “una necessitat per a la ciutat”: tots els centres d’aquestes característiques estan plens i s’havia de donar resposta a la situació.

A més, la reconeguda entitat canviarà d’ubicació el curs vinent. Després de 35 anys de col·laboració amb el centre Lanaspa-Giralt, l’escola deixarà l’edifici del carrer del Pantà, que s’havia quedat petit, i “obrirà fronteres” a l’escola Font de l’Alba, a Can Tusell. Allà romandrà de manera provisional mentre s’adequa l’edifici de l’antiga escola Germans Amat, a la Maurina, que es convertirà en la seu de Crespinell.

Crespinell s’integra a la xarxa municipal de menjadors de Terrassa
To Top