Terrassa

Es liquida el deute de 7 milions que afecta el centre de tractament de residus

El Govern ha resolt el deute de finançament a l’Agència de Residus de Catalunya pendent des de l’any passat

Aquest dilluns s’ha notificat, a través d’una nota de premsa, el pagament de 7,5 milions d’euros a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) mitjançant dues transferències bancàries. La primera, de 7 milions estaria destinada a garantir diverses infraestructures de gestió de residus municipals. La segona, a finançar dues convocatòries d’ajuts: una per a fomentar projectes de recollida selectiva i una per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització.

Aquests primers 7 milions d’euros serviran per finançar l’operativa de la planta de tractament del Consorci d’Osona per a la Construcció, el centre de tractament de residus del Vallès Occidental i l’ampliació de la millora de la planta de fracció orgànica dels residus municipals del Consorci del Vallès Oriental. Un pagament previst per l’any passat i que tot i haver-se endarrerit, finalment s’ha liquidat.

D’altra banda, els 500.000 euros restants es destinaran a dues convocatòries d’ajuts: una per fomentar projectes de recollida selectiva i una per projectes de prevenció i preparació per a la reutilització. Segons fonts oficials, aquesta inversió inicial s’augmentarà posteriorment, en època de tardor.

Aquest deute estava pendent des del 2023, però el pagament s’ha endarrerit. Les plantes i instal·lacions ja fa temps que estan en funcionament i les mesures de millora o ampliació ja estan aplicades.

Es liquida el deute de 7 milions que afecta el centre de tractament de residus
To Top